Skoči na vsebino

Vabimo na pohod na Veliki Rogatec

Zbor bo v nedeljo, 5. junija 2022 ob 6.30 na parkirišču v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah. Z avtobusnim prevozom se odpeljemo čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak) do izhodišča pod Kašno planino.

Od tu se spustimo na Kunšpersko sedlo in nadaljujemo mimo vrha Lepenatke do sedla Kal. Po krajšem odseku zahtevne poti (v pomoč nam je nekaj klinov), dosežemo vrh, s katerega se nam odpre lep pogled na Kamniške in Savinjske Alpe. Tu bo tudi čas za malico in pijačo iz nahrbtnika. Povratek po poti mimo kmetije Špeh vse do Gornjega Gradu, kjer nas bo čakal avtobus.

Predviden čas hoje z umirjenim tempom za vzpon 2 uri 45 min in 3 ure 15 min za spust. Pohod je zahteven, obvezna oprema so gojzarji, priporočljiva je čelada in pohodniške palice, če jih uporabljate. Tura bo izpeljana le v primernem vremenu, število udeležencev je omejeno na 20.

Ostala oprema: udobna oblačila za hojo, kapa, rokavice, jakna (anorak), zaščita proti soncu, malica in pijača.

Prispevek udeležencev za prevoz je 15 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 20 eur za ostale,​ za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni.

Izlet bo vodil Jernej Grad, vodnik PZS. Prijave na tel. 031 264 740 do četrtka, 2. junija 2021.

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja