Skoči na vsebino

Poročilo s pohoda po Kamenjaku

Gremo na izlet, gremo na morje!
Radi imamo hribe, radi imamo gore, se pa znamo lepo imeti tudi ob čudoviti obali nam bližnjega morja.
 
Že od malega potihem hrepenimo po tistem magičnem veselju, ko izza ovinka prvič v poletju zagledamo košček vabljive modrine. Tako smo z društvom v soboto, 21. maja 2022, prepeljali poln avtobus pohodnikov na stezice rta Kamenjak, najjužnejšega dela hrvaške Istre.
 
Ob čudovitem vremenu, ravno prav toplem za kopanje in še ne prevročim za hojo, smo prehodili levo in desno obalo spodnjega Kamenjaka, si ogledali ostanke trdnjave, pokukali v globeli, zrli v prepadne stene Velike in Male Kolumbarice in obiskali Istrsko farmo ter Safari bar, kjer je bilo na voljo dovolj časa tudi za kopanje v morju.
 
Po učnih poteh smo sledili stopinjam dinozavrov in občudovali cvetoče planjave dišečega rastja. Za divje orhideje smo bili letos žal že malce prepozni, našli smo le tu in tam kak primerek istrske kukavice, endemitske rastline, ki smo jo lahko primerjali z našo kamniško murko.
 
Pohod smo zaključili v Premanturi, istrski vasici, ki nas je gostoljubno sprejela v senci kamnitih hiš. Le vožnja do doma je bila dolga, kljub temu smo že na avtobusu snuli načrte za naslednja srečanja ob obali.
 
zapisala: Helena Kermauner, vodnica pohoda
 
Več o doživetem povedo fotografije v ALBUMU.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja