Skoči na vsebino

Poročilo o delovni akciji na Domžalskem domu

Možnost prostovoljnega dela na Veliki planini je za nas, ki gledamo planino le od daleč, vedno en velik užitek.

Tako se nas je pretekli vikend, 14. maja 2022, pri Domžalskem domu zbralo 20 članov Planinskega društva Domžale. Jernej Grad nas je razporedil v več skupin in kar takoj smo se lotili dela.

Ena skupina je pristopila k ponovni gradnji garažne stene. Vključili smo nove elemente in jo močneje utrdili za vetrne razmere.

Druga skupina je ves dan posvetila urejanju otroškega igrišča. Položili smo novo podlago in zamenjali dotrajane elemente, da bo uporaba igral varnejša. Na novo je urejena tudi drenaža tal na področju okoli igrišča.

V notranjosti doma smo posodobili opremo v toaletah.

Na naši vremenski hiški pa je zaživela tudi nova kamera, ki lepo dopolnjuje spremljanje trenutnih vremenskih podatkov na planini.

Z velikim veseljem pa smo v skoraj vseh prostorih razobesili nove plakate s katerimi želimo ozavestiti obiskovalce planine in jih nagovoriti k varovanju občutljivega okolja Velike planine.

Za malico je poskrbel Nejc, za izjemno dobro in obilno večerjo pa Alenka s svojo skupino deklet. Po večerji smo imeli še sestanek z najemnikom Domžalskega doma, nato pa se zadovoljni in prijetno utrujeni poslovili.

Nekateri so odšli proti domu, drugi smo počakali nov dan in novo delovno akcijo markacistov na planini.

Več o dogajanju pa v ALBUMU akcije.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja