Skoči na vsebino

Pohod ob reki, ki povezuje, bo zopet povezal Domžale in Kamnik

V soboto, 11. junija, bomo s pohodom ob Kamniški Bistrici že šestič povezali Kamničane, Domžalčane in okoličane. Organizatorji – Modre novice, Zavod za turizem in šport Kamnik ter Zavod za šport in rekreacijo Domžale – obljubljajo pozitivno vzdušje po dveh koronskih letih pa tudi več druženja in zabavnega dogajanja.

Pot ob Kamniški Bistrici bomo letos že šestič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom od Glavnega trga v Kamniku do Parka Martina Krpana v Domžalah. Na 14-kilometrski trasi se bodo pohodniki lahko ustavili na več postojankah, na katerih bodo dobili žige, prav tako pa bo poskrbljeno za prijetno druženje in zabaven program: na postojankah se bodo udeleženci lahko osvežili in okrepčali, zabavali ter se seznanili s koristnimi informacijami.

Pohodniki lahko prehodijo le del poti, ki je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti (tudi za otroke); tisti, ki bodo prehodili celotno traso in zbrali vse žige, bodo nagrajeni s simboličnimi darili. Vse aktualne informacije pred pohodom lahko udeleženci dobijo na spletni strani https://www.pohodobreki.si/ ali FB profilu @pohod ob reki.

Tradicionalno se bosta na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom srečali kamniška in domžalska občinska delegacija, ki bosta na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

»Pohod ob reki, ki povezuje, je postal tradicionalen. Vsako leto skupaj s pohodniki razširimo pozitivno sporočilo: družimo in povezujmo se. Upamo, da bo tako tudi letos, ko bomo po dveh letih omejitev zaradi epidemije covida-19 zopet lahko bolj poudarili družabni del dogodka. Tudi zato je ključno sporočilo letošnjega pohoda Prijateljstvo vedno najde pot,« o prihajajočem Pohodu ob reki, ki povezuje, pravi Primož Vidmar, vodja projekta Pohoda ob reki, ki povezuje, v IR IMAGE d.o.o., podjetju, ki je lastnik in ustanovitelj revije Modre novice.

Na stojnici Planinskega društva Domžale bo prevladovala prepoznavna Knafelčeva markacija. Rdeče bele oznake planinskih poti so z nami že dolgih sto let. V toku desetletij so kot nepogrešljive spremljevalke na planinskih poteh postale simbol slovenskega planinstva. Ob letošnji stoletnici Knafelčeve markacije bodo pohodniki na stojnici spoznavali pomen oznak na planinskih poteh, lahko pa se bodo tudi sami preizkusili v risanju markacij na različni materialih. 

Vsa leta se je Pohoda ob reki, ki povezuje, udeležilo veliko pohodnikov, ki so podprli pozitivno sporočilo o pomembnosti povezovanja in sodelovanja.

Organizatorji upajo, da bo tako tudi letos. Prisrčno vabljeni!

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja