Skoči na vsebino

Istra, pohod po Kamenjaku

Dobimo se v soboto, 21. maja 2022, ob 6.30.

Zbirno mesto: parkirišče v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah. Z avtobusom se odpeljemo v bližino Pule.

Na izletu bomo prehodili najjužnejši del Istre, rt Kamenjak. Med potjo bo veliko priložnosti za fotografiranje razgibane obale s skritimi zalivi. Spoznavali se bomo tudi z divjimi orhidejami, saj jih na Kamenjaku raste vsaj 30 različnih vrst poleg obilice ostalega mediteranskega rastlinja. V parku lahko na kamnitih tleh najdemo tudi prastare odtise dinozavrov.

Ker se bomo gibali na področju naravovarstvenega parka, se bomo peš po drugi poti tudi vrnili do avtobusa. Skupne hoje bo za približno štiri ure, zato so obvezni dobri pohodniški čevlji ter dovolj tekočine v nahrbtniku.

Ustavili se bomo na Istrski farmi in Safari baru, kjer so na voljo hitri prigrizki (možno plačilo le v hrvaških kunah). Lahko pa se boste na razgibani obali okrepčali z malico iz nahrbtnika.

Predviden povratek v Domžale je po 20. uri. Obvezno imejte s sabo veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico) za prestop državne meje.

Prispevek udeležencev za prevoz je 20 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 25 eur za ostale,​ za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni.

Zaradi organizacije izleta so prijave obvezne do vključno srede, 18. maja, oziroma zasedbe mest na avtobusu.

Za prijave in več informacij o pohodu pokličite ali pošljite SMS Heleni Kermauner, vodnici PZS, na tel. 041 731 797.

Lepo vabljeni!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja