Skoči na vsebino

Po Otroški planinski poti na Veliko planino

Na planincah luštno biti… bo že držalo, zato  te vabimo z nami. Se sprašuješ kam? Odgovor imaš na dlani – na Malo in Veliko planino.

Otroška planinska pot na Malo planino vodi mimo petnajstih postaj – točk izostrene pozornosti, ki so povezani v gibalno, raziskovalno, čutno in pokrajinsko gorniško doživetje. Pot poteka od Jelševega  konfina (1230 m) preko Gojške planine do Domžalskega doma na Mali planini (1534 m).

Gre za lahko označeno in deloma neoznačeno pot, za katero bomo porabili približno eno uro. Pri domu si lahko naročite pijačo ali kak drug priboljšek, če tega že ne bo dovolj v nahrbtniku. Nato pa se bomo sprehodili še po Veliki planini;  kapelica Marije Snežne, vetrnica, starejši pohodniki pa do najvišje točke – Gradišča (1.666 m).

Izlet je namenjen vsem osnovnošolcem, ne glede katero šolo obiskujejo!

Zbor in povratek
V nedeljo, 22. maja 2022, ob 8.00 v Domžalah za blagovnico Vele in 8.15 v Preserjah pri Radomljah pred šolo- stari del. Povratek v Radomlje predvidoma ob 17.00 in v Domžale ob 17.15. Za izlet je organiziran avtobusni prevoz.

Slabo vreme
V primeru dežja izlet odpade.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, udobne dolge hlače, vetrovka, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in  pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik ter kakšen evro za priboljšek v koči. S sončno kremo se namažite že doma.

Prijave in cena
Pošljite do vključno srede, 18. maja 2022, na e-naslov angelina.bolta@guest.arnes.si.
Ob prijavi naj bo navedeno: ime in priimek otroka, osnovna šola, razred in GSM starša.

Cena izleta je 10 €.  Denar prinesi na izlet – vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.

Vodja izleta in informacije: Angelina Bolta (041 384 854), mentor planinske skupine

Lepo vabljeni!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja