Skoči na vsebino

Razpis za mednarodni mladinski poletni plezalni tabor

MEDNARODNI MLADINSKI PLEZALNI TABOR

7.8.- 13.8.2022

Lokacija: Kotečnik, Slovenija

Tabor bo potekal tik ob največjem slovenskem plezališču Kotečnik, ki nudi uživaško plezanje tako za začetnike kot tudi vrhunske plezalce. V plezališču je skoraj 400 smeri, ki so izredno raznolike, saj najdemo tako plate kot previse, raze in kamine vseh težavnosti. V okolici se nahaja še več plezališč, ki nam bodo omogočila še bolj pester izbor plezanja.

Udeleženci:
Mladi med 12. in 18. letom, iz držav partnerjev projekta (Slovenija, Hrvaška, Češka, Slovaška, Madžarska). Udeleženci morajo biti sposobni samostojnega varovanja ter plezanja z varovanjem od zgoraj (top rope). Število mest je omejeno na 7 udeležencev na posamezno državo, prednost bodo imeli udeleženci iz PD Domžale in tisti, ki bodo prej oddali prijavo. Vsi udeleženci morajo biti sposobni komuniciranja v angleščini na osnovnem nivoju.

Oprema:
Plezalni pas, plezalni čevlji, čelada, varovalo, plezalna vrv in kompleti, čelna svetilka, primerna oblačila za plezanje, toaletne potrebščine, čutara za vodo, set za obroke (krožnik, posodica in pribor), osebna zdravila, spalna podloga in spalna vreča.

Strošek:
50 EUR na osebo, preko bančnega nakazila. Ta prispevek pokrije nastanitev in polni penzion. Prav tako so vključeni stroški inštruktorjev in organizacije.

Rok prijave:
Izpolnjeno prijavnico pošljite na elektronski naslov barbara.bajcer@gmail.com do 20. junija 2022.

Zavarovanje:
Udeleženci morajo imeti sklenjeno nezgodno zavarovanje ter zavarovanje zasebne odgovornosti (kot člani Planinske zveze Slovenije imate sklenjena vsa zavarovanja).

Aktivnosti:
Glavni cilj tabora je spoznavanje in utrjevanje plezalnih manevrov, spoznavanje specifičnih tehnik plezanja ter druženje s plezalci iz ostalih držav.

Nastanitev:
Tabor bo potekal na Turistični kmetiji Tratnik, ki stoji tik ob plezališču. Udeleženci bodo spali v notranjih prostorih in zunaj v šotorih. Udeleženci potrebujejo lastno spalno vrečo in podlogo.

Kontakt:
Tabor je organiziran pod okriljem projekta “Staying safe in the world of youth climbing”, ki je sofinanciran s strani Erasmus+ programa in Evropske unije. Za več informacij kontaktirajte slovenskega predstavnika projekta (barbara.bajcer@gmail.com).

PRIJAVNICA

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja