Skoči na vsebino

Rožni dan posvečen kamniški orhideji

Lepo vabimo vse ljubitelje gorskega cvetja na vsakoletni Rožni dan na Veliki planini, ki bo v soboto, 4. junija 2022.


Prijave so zaradi zapolnitve mest zaprte. Lepo vabljeni tudi naslednje leto.


Po spoznavnem pozdravu ob skodelici planinskega čaja bomo odšli na krajši obhod po planini. Po planini nas bo vodil Bojan Pollak, ki že od mladosti raziskuje vse stezice ter živi s planino in gorskim svetom. Same hoje bo za slabo uro, malo več časa pa bomo posvetili spoznavanju rastlinske pestrosti in skrivnostnemu življenju rož na planini. Ponovno nas bo z obiskom razveselila Petra Sladek, biologinja, ki je živa zakladnica znanja o rastlinah.

Pretekli leti smo Rožni dan posvetili arniki in sviščem, letos bo dan namenjen naši divji orhideji, kamniški murki. Seveda pa murk in ostalih rož ne bomo trgali, lepo se jim bomo priklonili, fotografirali in če bo sreča, tudi spoznali njihov značilni vonj.

Pri organizaciji in izvedbi pohoda sodelujemo člani Planinskega društva Bajtar, Planinskega društva Kamnik in Planinskega društva Domžale.

Prijave za udeležbo so obvezne, saj je število udeležencev Rožnega dne omejeno na skupino, ki lahko sledi razlagi. Ob potrditvi prijave boste izvedeli za točno uro pričetka dogodka. Prijave zbiramo do zapolnitve mest prek SMS na tel. 041 731 797, Helena Kermauner.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja