Skoči na vsebino

Pohod: Kamniški dedec, 1.583 m

V nedeljo, 15. maja 2022, se bomo podali na Kamniškega dedca in se poskusili povzpeti še do Repovega slapu. Pohod bo vodil Matjaž Škulj, vodnik PZS.

Zbirno mesto: parkirišče v športnem parku Domžale na Kopališki ulici ob 5.45, odhod ob 6.00 uri.

Na izhodišče v Kamniški Bistrici, parkirišče pod spodnjo postajo tovorne žičnice, se bomo peljali s svojimi prevoznimi sredstvi. Za razporeditev po vozilih se bomo dogovorili na zbirnem mestu. Strošek prevoza si bodo udeleženci porazdelili z voznikom.

Obvezna oprema za pohod: čelada, dobri, uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice kdor jih uporablja, rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja, vreča za umazana oblačila in vreča za odpadke, telefon z napolnjeno baterijo, komplet prve pomoči. 

Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice ali čokolada ali sadje, tekočine 1,5 l, vodo je mogoče natočiti še v potoku Sedelšček.

Dolžina poti: cca 13 km
Čas vzpona: cca 5 ur zmerne hoje
Čas spusta: cca 3 ure
Skupaj: 9 – 10 ur s postanki in malico
Višinska razlika: 900 m
Skupna pridobljena višina: cca 1.450 m

Kategorija poti: zahtevna označena in neoznačena pot, kondicijsko zahtevna zaradi dolžine in višinske razlike.

Zahtevnost po dolžini poti: Tehnično zahtevna zaradi krajših zahtevnih odsekov.

Potrebni in priporočeni dokumenti: Planinska izkaznica z nalepko plačane članarine za tekoče leto, osebni dokument.

Obvezne prijave udeležencev zbira Matjaž Škulj 041 816 504 ali m.skulj@gmail.com do petka, 13. maja 2022.

S prijavo na izlet vsak udeleženec potrjuje, da zdravstveno in fizično izpolnjuje pogoje za nemoten potek in zaključek ture, da bo upošteval plan ture, odločitve vodnika ter Častni kodeks PZS ter, da s svojim ravnanjem ne bo povzročal nevarnosti sebi ali drugim udeležencem ture.

V kolikor ima udeleženec zdravstvene ali druge težave, mora o tem pred začetkom ture seznaniti vodnika. Prav tako ni zaželeno oddaljevanje od skupine brez vednosti vodnika. Glede na situacijo na terenu ali spremembe vremena se lahko tura sproti spreminja.

Album z ogledne ture.

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja