Skoči na vsebino

Vabimo na pohod po Golakih

PD Domžale in PD Vitanje vabita v nedeljo, 27. marca 2022, na Krožno pot po Golakih.

Izhodišče: vasica Predmeja N45 57 12.7 E13 52 48.1 ob 08:00 uri
Dolžina poti: cca 12 km
Čas Vzpona: cca 3:40 ure zmerne hoje
Čas Spusta: cca 3:00 ure
Skupaj: cca 8 ure (s postanki in malico)
Višinska razlika: 510 m)
Skupaj komplet pridobljena višina: cca 980 m
Zimska oprema: Obvezne MALE DEREZICE, brez derezic udeležba ni možna!

Planinska oprema: naglavna svetilka z rezervno baterijo (kdor jo ima), dobri, uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice (kdor jih uporablja), rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja, vreča za umazana oblačila in vreča za SMETI KATERE ODNESEMO S SEBOJ V DOLINO, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.

Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice ali čokolada ali sadje, tekočine 1,5 l, topel obrok v Iztokovi koči pod Golaki. PROSIM DA PRI PRIJAVI NAVEDETE KDO BO TOPEL OBROK V KOČI, ZARADI V NAROČILA OBROKOV, kasnejša odpoved ali naročilo ne bo možno !

Neobvezna oprema: Fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas

TEŽAVNOST in ZAHTEVNOST ture:
Kategorija poti: Delno zahtevna označena in neoznačena pot
Kondicijska zahtevnost: Kondicijsko nezahtevna.
Zahtevnost po dolžini poti: Tehnično delno zahtevna zaradi vzpona na greben
Potrebni in priporočeni dokumenti: Planinska izkaznica z nalepko plačane članarine za tekoče leto, osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

Način prevoza: AVTOBUS
Ne pozabite na maske za na avtobus.

Cena prevoza: Prispevek udeležencev za prevoz je 10 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 15 eur za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni.

Rok za prijave: torek 22. marca 2022, oz. PRIJAVE SPREJEMAVA DO ZAPOLNITVE PROSTIH MEST NA AVTOBUSU, predvidoma 20 mest, zato pohitite z prijavami.

Zbirno mesto:
Domžale: parkirišče v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah ob 06.30, odhod ob 6.45.

Opis ture:
Iz osrednje Slovenije se najprej zapeljemo v Logatec, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Idrije. Na Kalcah pri Logatcu zavijemo levo v smeri Cola, nato pa z vožnjo nadaljujemo po ovinkasti cesti proti Colu. Na Colu zavijemo desno ter nato po 100 m levo v smeri Predmeje. Naprej se peljemo po občasno nekoliko ožji ter tudi deloma še ovinkasti cesti do Predmeje. Na Predmeji bomo opazili oznake za športni park Tiha dolina, ki nas usmerijo desno na ožjo asfaltno cesto. Omenjeni cesti, ki se vzpne mimo nekaj hiš, sledimo do parkirišču ob omenjenem športnem parku.

Album fotografij z ogledne ture.

Glede na zmožnosti, želje in po dogovoru se lahko potek ture prilagaja ali spreminja. V PRIMERU SLABE VREMENSKE NAPOVEDI ALI LAVINSKE NEVARNOSTI TURA ODPADE! (o čemer vas obvestimo pravočasno)

Vodnika: Matjaž Škulj in Robi Farkaš

Prijava udeležbe OBVEZNA na mail ali SMS zaradi logistike za Domžalsko področje Matjaž Škulj na 041/816 504 ali m.skulj@gmail.com in Štajersko področje Robi Farkaš 070/390 998 ali robertino3x@gmail.com

Varen korak in planinski pozdrav !

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja