Skoči na vsebino

Preizkusna tura alpinistične šole 2022/2023

Vpis v letošnjo alpinistično šolo smo pričeli precej nenavadno – zaradi izjemno velikega števila vpisanih tečajnikov smo zaprli informativne prijave skoraj en mesec pred prvim sestankom.

Tako smo zadnji mesec samo tuhtali kakšni bodo novinci ter z nestrpnostjo pričakovali prvi sestanek. 

Ker je bilo na uvodnem sestanku še vedno preveč zainteresiranih, smo naredili preizkusno turo. No… napoved ture je bila očitno že nekakšna selekcija in preizkus resnosti prijavljenih tečajcev.

Pa smo šli na Grintovec. No, vsaj tečajci so mislili, da gremo. S tem napovedanim ciljem smo že dodobra spoznali njihove sposobnosti načrtovanja ture. Pred odhodom smo namreč skupaj pogledali vso opremo. Seveda nismo šli na Grintovec, ampak smo se podali po brezpotni turi na Belsko Kopo, naredili pa smo še ovinek do Martinj Turna.

Med potjo smo se pogovorili o poteku alpinistične šole, reševanju v gorah, si ogledali stene Martinj Turna, pokukali na zemljevid, spoznali dva netopirja v rudniku kaolina,.. skratka “spoznavanje narave in družbe”.

Kandidati so se na turi odlično izkazali, zato je bil izbor še toliko težji. Veliko zanimanje za vpis zelo veseli in daje vedeti, da se ljudje zavedajo nevarnosti v gorah.

Možnost izbire najboljših kandidatov nas navdaja z optimizmom, da bo to uspešna in zabavna alpinistična šola. Skratka: tečajci dobrodošli med nami! ❤️

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja