Skoči na vsebino

Turni smuk za začetnike (in vse ostale)

Turni smuk v letošnji zeleni zimi se sliši kot slaba šala. K sreči stanje ni tako slabo, kot se vidi iz doline. Ljubitelji turne smuke veljamo za precej vztrajne, ko se gre za iskanje snega. Tako da se ni za bati, da ne bi našli pobočja, ki bi ponujal vsaj nekaj smučarskih užitkov tudi začetnikom.

Prav zaradi slednjega v tokratnem razpisu še ne bomo najavljali izbranih pobočij in cilja. Če se v slabih dveh tednih stanje snežne odeje na položnejših in brez daljše nošnje smuči dostopnih pobočjih ne bo popravilo, nam pa še vedno ostanejo zasnežene alpske doline. Po njih se bomo povzpeli do točke, ki bo vsem omogočala prijetno smuko. Izlet pa lahko zato časovno podaljšamo s praktičnimi vajami plazovne in zimske tehnike, katere mora biti vešč vsak turni smučar. Zato kar brez skrbi – turni smuk bo! In primeren bo za začetnike. Kaj to pomeni? Blagi nakloni, varni izteki in obilica priložnosti za nove turnosmučarske in gorniške izkušnje.

Točne informacije o cilju, morebitni spremembi ture in ostalih podrobnostih, boste prijavljeni dobili najkasneje v petek, 25. februarja na elektronski naslov.

Zbor v nedeljo, 27. februarja 2022, ob 7. uri v Domžalah na parkirišču pri športnem parku Domžale (pred Krpan pub-om). Povratek na zborno mesto popoldne oz. v zgodnjih večernih urah.

Prevoz je načrtovan z osebnimi avtomobili. V primeru večjega števila udeležencev, se bomo na zbornem mestu porazdelili tako, da se bomo na pot odpravili s čim manj avtomobili. Stroške prevoza si nato delimo.

Potrebna oprema: popolna turnosmučarska oprema, plazovni trojček, cepin, dereze, čelada, čelna svetilka s polnimi baterijami. Ne pozabite na osebno opremo za celodnevno turo (oblačila, sončna očala in sončna krema), malico in toplo pijačo.

V osnovi gre za lažjo turno smuko, ki pa se v primeru spihane snežne podlage lahko spremeni v nekoliko zahtevnejšo. Težavo lahko predstavljajo predvsem spihana pobočja, zato morate imeti s seboj obvezno cepin in dereze. Oboje morate znati uporabljati!

Izlet bo vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS. Prav tako je na voljo za vse dodatne informacije na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com oz. na telefonski številki 041 483 924.

Prijave izključno preko elektronskega obrazca (https://bit.ly/3oS29jt) do četrtka, 24. februarja do 20. ure oz. do zapolnitve prostih mest (10).

Predviden potek izleta bo izpeljan le v primernem vremenu in v primeru stabilnih in varnih plazovnih razmer. Vodja izleta si pridržuje pravico do prestavitvi izleta oz. v najslabšem primeru njegove odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek ture.

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja