Skoči na vsebino

Vabilo na otroški izlet: Dolina Tamar in sankanje

Kdo ne pozna naših arhitekturnih biserov pod Poncami – skakalnic. No, ob prihodu v Planico bomo lahko občudovali skakalnice, a izlet ne bo vodil na skoke, ampak po dolini Planice v Tamar, ki se od na koncu ledeniške doline zajeda pod stenje Mojstrovk, Travnika in vse do mogočnega Jalovca. Tudi če je kdo že bil v Tamarju, pa je izlet v eno lepših alpskih dolin vsakokrat svojstveno doživetje. Tokrat se bomo prepustili zimskim čarom doline.

Od izhodišča je razmeroma lahke hoje do planinskega doma v Tamarju 1,5 ure, za sestop pa nekoliko manj. Pri domu si lahko naročite topel čaj ali kak drug priboljšek, če tega že ne bo dovolj v nahrbtniku.

Po prihodu nazaj v Planico pa si bomo vzeli vsaj eno uro na enem od zasneženih klancev za sankanje. Tako da so obvezna oprema tokratnega izleta tudi sanke.  S seboj lahko vzameš kakršen koli pripomoček za sankanje, a tudi dodatna rezervna oblačila in obutev, v katera se boš preoblekel/preoblekla na avtobusu. Obleko in obutev daj v vrečko, saj jih bomo pustili na avtobusu.

Izlet je namenjen vsem osnovnošolcem, ne glede katero šolo obiskujejo!

Zbor in povratek
V soboto, 12. februarja ob 7.30 v Domžalah za blagovnico Vele in 7.40 v Preserjah pri Radomljah pred šolo. Povratek v Radomlje predvidoma 16.30 in v Domžale ob 16.40.

Slabo vreme
Izlet bo tudi če bo slabo vreme. Glede na razmere se bo opcijsko tura prilagodila, odpadlo pa bo sankanje. Zato se bomo tudi prej vrnili na zborno mesto. Natančnejša ura prihoda bo znana zjutraj na zboru. V tem primeru s seboj vzemi dežnik / palerino.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, tople in udobne dolge hlače, pulover, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in topla pijača (dovolj, da bo tudi še kaj za po sankanju), kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik, dežnik (palerina) in kakšen evro za priboljšek v koči. Pa seveda nahrbtnik, ki mora biti dovolj velik, da vanj pospraviš vse našteto. Priporočamo tudi sončna očala (s kremo se namažite že doma). Pa seveda sanke ali druge pripomočke za sankanje in oblačila+obutev za preobleči.

Vsi prijavljeni morajo izpolnjevati pogoj PCT. Na avtobusu je OBVEZNA nošnja zaščitne maske – ne pozabi je doma!

Prijave in cena
Prijave sprejemamo izključno preko elektronskega obraza in sicer do zasedenosti mest oz. do vključno srede, 9. februarja. Cena izleta je 10 €. Denar prinesi v soboto na izlet – vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.

Ostale informacije dobite pri vodji izleta, Dušan Prašnikar, vodnik PZS, 031 694 134, dusan.prasnikar@gmail.com

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja