Sko─Źi na vsebino

Otro┼íki izlet­čĹž | Vrhovi nad Sori┼íko planino s sankanjem

Italijanska gorska vojašnica pod Slatnikom.

Mo┼żic (1602 m) in Slatnik (1600 m) sta vrhova, ki se dvigujeta zahodno in ju┼żno od Sori┼íke planine, kjer bomo tudi pri─Źeli s hojo. Sprva se pot vije ob smu─Źi┼í─Źu nato pa nas odpelje v manj┼ío, z gozdom poraslo grapo. Po njej se bomo povzpeli do stare italijanske gorske voja┼ínice, je bila postavljena je v obdobju ko je tu potekala dr┼żavna meja med Kraljevino Italijo in Kraljevino Jugoslavijo. Ni pa to edini ostanek iz tega obdobja – prav na vsakem vrhu nad Sori┼íko planino so vkopani bunkerji, vidni so tudi ┼íe ostanki gorske tovorne ┼żi─Źnice. ─îe bo le mo┼żno si bomo tudi vse to ogledali in raziskali, zato ne pozabi s seboj vzeti svetilke. Na enem od vrhov si bomo privo┼í─Źili malico in sestopili nazaj proti Sori┼íki planini. Od izhodi┼í─Źa do vrha bomo potrebovali od 1,5 do 2 uri, za sestop pa nekoliko manj. Na poti je tudi ko─Źa, tako da lahko s seboj vzame┼í tudi nekaj denarja za kak pribolj┼íek.

Izlet bomo kon─Źali s sankanjem. S seboj lahko vzame┼í kakr┼íen koli pripomo─Źek za sankanje, predvsem pa dodatna rezervna obla─Źila in obutev, v katera se bo┼í preoblekel/preoblekla na avtobusu. Obleko in obla─Źila zavij v vre─Źko, saj jih bomo pustili na avtobusu.

Izlet je namenjen osnovnošolskim otrokom katerih koli šol.

Zbor in povratek
V nedeljo 16. januarja v Preserjah pri Radomljah ob 7.00 pred ┼íolo in v Dom┼żalah ob 7.05 za blagovnico Vele. Povratek v Dom┼żale ob 16.45 in v Radomlje ob 17.00.

Slabo vreme
Izlet bo tudi ─Źe bo slabo vreme, v tem primeru bo potek izleta spremenjen, tako da se bomo tudi prej vrnili na zborno mesto. Natan─Źnej┼ía ura prihoda bo znana zjutraj na zboru. Za vsak slu─Źaj ne pozabi vzeti s seboj de┼żnika.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, tople in udobne dolge hla─Źe, pulover, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in topla pija─Źa, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vre─Źka za smeti, planinski dnevnik, de┼żnik in kak┼íen evro za pribolj┼íek v ko─Źi. Pa seveda nahrbtnik, ki mora biti dovolj velik, da vanj pospravi┼í vse na┼íteto.┬áPriporo─Źamo tudi son─Źna o─Źala in ┬átak┼íne ali druga─Źne pripomo─Źke za sankanje. ­čśŐ

Vsi prijavljeni morajo izpolnjevati pogoj PCT. Na avtobusu je OBVEZNA no┼ínja za┼í─Źitne maske ÔÇô ne pozabi je doma!


Prijave in cena
Prijave sprejemamo izklju─Źno preko elektronskega obraza, dosegljivega na https://bit.ly/3eZmZbf in sicer do zasedenosti mest oz. do torka, 11. januarja. Cena izleta je 10 ÔéČ. Denar prinesi v soboto na izlet ÔÇô vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.


Ostale informacije
dobite pri vodji izleta, Mateju Ogorevcu (041 483 924, mogorevc@gmail.com), vodniku PZS.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja