Skoči na vsebino

Greš? Nad Dolino Vrata II. del

Planinsko društvo Domžale vabi: Nad dolino Vrata, II. del

Da je nad prelepo dolino Vrata, na kilometre poti in jeklenic, smo že govorili. In če smo v prvem delu prehodili začetni greben Požara na jugovzodni strani doline Vrat… nam ne preostane tokrat drugega, kot začetni greben na severozahodnem delu doline. Ta greben se sicer kar hitro zakomplicira v smislu težavnosti… zato bomo greben le potipali preko Vrtaškega vrha in morda še Vrtaškega Slemena. Ravno tu vmes pa bomo lepo markirano pot zapustili, se spočili in se nato prepustili brezpotju in lovskim stezam, ki nas bodo vodile visoko nad slapom Peričnik v osrčje doline Vrata.

Kdaj: v nedeljo, 21. novembra 2021
Zborno mesto: Domžale, Kopališka ulica (parkirišče v Športnem parku Domžale)
Čas odhoda: 6.00
Čas prihoda: pozno popoldne
Prevoz: lastna vozila udeležencev in vodje (po dogovoru)
Strošek: stroški prevoza
Oprema: popolna planinska oprema (planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, čelna svetilka, vetrovka, kapa, rokavice, napitek, malica, oblačila za preobleči, za vsak slučaj še pohodne derezice…)
Težavnost: Gre za težavno turo! Hoja po strmejšem terenu. Potrebna je dobra kondicijska pripravljenost.
Prijave: do vključno petka, 19.11.2021, ko bomo tudi vedeli kaj več o vremenu, saj bo predviden potek ture izpeljan le v primernem vremenu. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegove odpovedi, v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek ture.
Info: po telefonu: 031/254-597 še rajši pa po elektronski pošti: luka.skocir@gmail.com

Turo vodi Luka Skočir, vodnik PZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja