Skoči na vsebino

VRH Prestreljenik 2.499 m

Vodniški odsek vabi na Prestreljeniško okno in ferato Prestreljenik.

Zbirno mesto: v nedeljo 5. septembra 2021, v Domžalah 4:45 Zbirno mesto je v športnem parku Domžale, na parkirišču pri bazenu. Odhod avtobusa ob 5:00!

Rok za prijave: sreda 01.09.2021 (pohitite, število udeležencev omejeno na 12)

Kategorija poti: ZELO ZAHTEVNA OZNAČENA POT

Pohod bo vodil Matjaž Škulj, vodnik PZS. 
Prijave in informacije na 041 816 504 ali m.skulj@gmail.com. Udeležba samo s prijavo do zasedbe prostih mest! 

Dolžina poti: cca 6 km
Skupaj: cca 6 ur (s postanki in malico)
Višinska razlika: 600 m
Obvezna varovalna oprema: Varovalni pas, samovarovalni komplet, čelada, DOBRA VOLJA !!!
Planinska oprema: dobri, uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice kdor jih uporablja, rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja, vreča za SMETI KATERE ODNESEMO S SEBOJ V DOLINO, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice ali čokolada ali sadje, tekočine 2 l.
Neobvezna oprema: Fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas.

Potrebni in priporočeni dokumenti: Planinska izkaznica z nalepko plačane članarine za tekoče leto (planinci brez nje plačajo polno ceno avtobusa in nihajke na Kanin), osebni dokument ali potni list za prestop meje, kartico zdravstvenega zavarovanja ZZZS.

Način prevoza: Avtobus. Cena prevoza: 10 € za člane PD in 15 € za ne člane PD.
Ostali stroški: Nihajka na Kanin 18 € za člane PD z izkaznico in 20 € za ne člane (za plačilo nihajke lahko uporabite tudi letošnje turistične bone – potrebna je fotokopija osebne izkaznice).

Vzpon: Zgornja postaja nihajke na Kanin (D postaja) – Dom Petra Skalarja – Prestreljeniško okno – ferata Prestreljenik – Prestreljenik – Zgornja postaja nihajke na Kanin (D postaja).

Foto album lanskega potepa po Kaninskem pogorju.

Glede na zmožnosti, želje in po dogovoru se lahko potek ture prilagaja ali spreminja. V PRIMERU SLABE VREMENSKE NAPOVEDI TURA ODPADE !!! (o čemer vas vodnik pravočasno obvesti).

OPOZORILO: Za udeležbo na turi vsak udeleženec na podlagi podatkov razpisa potrjuje, da fizično, zdravstveno in tehnično izpolnjuje pogoje za uspešen potek in zaključek ture, da bo upošteval plan ture, častni planinski kodeks PZS, da s svojim ravnanjem ne bo povzročal nevarnosti sebi ter udeležencem ture. Da bo uporabljal varovalno opremo na mestih kjer obstaja nevarnost padca, padajočega kamenja, zdrsa in ostalih nevarnosti v planinah, ter kjer je zato predvidena in priporočena ali jo zahteva vodnik! V kolikor ima udeleženec zdravstvene ali kakšne druge težave, ki bi lahko vplivale na potek ture, mora pred turo o tem obvestiti vodjo ture. Prav tako ni zaželeno oddaljevanje od skupine brez vednosti vodnika ali ostalih udeležencev ture in dogovora. Glede situacije na terenu ali vremenskih sprememb se lahko spremeni tudi potek ture.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja