Skoči na vsebino

Poročilo za izlet (ekskurzijo): Celje Grmada

Izveden 27. junija 2021

Na parkirišču v Domžalah se nas je zbralo 15 udeležencev, vključno z nami vodniki Heleno, Lili in Milanom. Kar nekaj prijavljenih udeležencev je odpovedalo izlet, verjetno zaradi vročega dne.

Z avtobusom smo se odpeljali do Celja, kjer nas je pričakal lokalni vodnik g. Mohar. Ogled je potekal po starem delu mesta in mnogi smo bili presenečeni in navdušeni nad dolgo zgodovino mesta. Nekatere je to vzpodbudilo za načrtovanje podrobnejšega ogleda v prihodnosti. Ker se je ogled kar zavlekel in nas je čakal še Stari grad nad mestom, smo se do tja pripeljali z avtobusom. Kot največji grajski kompleks v Sloveniji nas je ob razlagi vodnika navdušil.

Glede na  podaljšanje ogleda in vročino smo se odločili, da bomo Grmado dosegli s Celjske koče, do tja pa se bomo odpeljali z avtobusom.

Od Celjske koče smo se na kratko spustili do Pečovniške koče in se po kratkem postanku povzpeli po grebenski poti na Grmado. Lep razgled proti Celju in gradu nas je očaral. Vrnitev po isti poti do koče in avtobusa nam ni delala težav.

Na poti nazaj smo se ustavili še v lepem kraju Svetina z mogočno cerkvijo, ki smo si jo ogledali od zunaj, poiskali grob velike popotnice Alme Karlin in se spomnili njenega življenja in  podvigov.

Od tu smo se odpeljali nazaj v Domžale. Glede na vremenske razmere in čas, ki smo ga porabili za ogled mesta in gradu, smo malo spremenili načrt in zmanjšali čas za hojo.

Kljub temu je bil naš izlet (ekskurzija) zanimiv in nam je odprl področje za nove izlete in raziskovanja.

Lep planinski pozdrav,

Milan Jazbec, Lili Jazbec

več vtisov v FotoAlbumu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja