Skoči na vsebino

Razstava Podobe Domžalske poti spominov

Tri generacije fotografov, Jože Kragelj, Špela Kragelj Bračko in Jasna Bračko, so na večkratnih potovanjih in raziskovanjih po Domžalski poti spominov beležili panorame in obpotnice, ki so se ujele v objektiv. Vsi trije so člani Foto, kino in videokluba Mavrica iz Radomelj. Ob nabiranju 22 kontrolnih žigov, ki so na ključnih točkah razporejeni po trasi Domžalske poti spominov, so v razponu približno dveh let nastale razstavljene podobe.

Domžalska pot spominov je več kot 110 km dolga krožna pot. Po nekaj predlogih krajših poti  ali občasnih spominskih pohodih je bila urejena in uradno odprta 23. maja 1980. Na začetku se je imenovala Pot spominov NOB občine Domžale. Ker se je nekdanja občina razdelila na pet manjših, je pot dobila novo ime. Pred tremi leti so jo temeljito prenovili in ji dodali nove kontrolne točke ter prilagodili traso. Špilk nad Blagovico je s 957 m nadmorske višine najvišja točka. Na poti je možno občudovati vršace gora, doline in Ljubljansko kotlino in obiskati 53 pomnikov in spominskih obeležij iz 2. svetovne vojne. Zanimiva je v vseh letnih časih, primerna je tako za zahtevne, rekreativne in nedeljske pohodnike.

­­­­Jože in Špela sta Domžalčana in dolgoletna člana fotografske sekcije radomeljskega društva. Že večkrat sta samostojno razstavljala. Zdaj v skrivnosti obiskovanja narave in fotografiranja usmerjata tudi svojo vnukinjo oziroma hčer, ki dokazuje, da ima prodoren pogled in vešči občutek za iskanje motiva in pravočasnega pritiska na sprožilec.
 
Fotografska razstava je v sodelovanju s Planinskim društvom Domžale dopolnjena tudi z gradivom Domžalske poti spominov.  Več v Galeriji.
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja