Skoči na vsebino

Vabimo vas na pohod na Kozlek

V torek, 27. aprila 2021

Izhodišče Ilirska Bistrica N45 34 13.6 E14 14 29.8 ob 07:45 uri
Dolžina poti: cca 19 km
Skupaj: cca 8-9 ure (s postanki in malico)
Višinska razlika: 600 m
Skupaj komplet pridobljena višina: cca 1.100 m
Potrebna oprema: dobri, uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice kdor jih uporablja, rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja, vreča za umazana oblačila in vreča za SMETI KATERE ODNESEMO S SEBOJ V DOLINO, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.
Neobvezna oprema: Fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas
Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice ali čokolada ali sadje, tekočine 2,5 l.
TEŽAVNOST in ZAHTEVNOST ture:
Kategorija poti: Nezahtevna označena pot, kondicijsko zahtevna zaradi dolžine
Potrebni in priporočeni dokumenti: Planinska izkaznica z nalepko plačane članarine za tekoče leto,
Način prevoza: Glede na število prijavljenih se bomo dogovorili glede prevoza.
Cena prevoza: Prevoz je z lastnimi prevoznimi sredstvi, strošek prevoza si udeleženci porazdelijo med seboj po dogovoru z voznikom.
Rok za prijave: 25.04.2021
Zbirno mesto: Domžale parkirišče pri restavraciji Park (bivši Repovž) ob 6:15, odhod 6:30
Opis poti do izhodišča: Iz Domžal po AC preko Ljubljane do izvoza Postojna in levo v smeri Pivke. V centru Pivke levo preko Knežaka do Ilirske Bistrice oz. parkirišča 100 m naprej levo od krožišča na parkirišču kjer cesta preko Knežaka prispe v Ilirsko Bistrico.

POMEMBNO – COVID omejitve: Zaradi COVID omejitev in predpisov, je pri prijavi obvezno potrebno navesti tudi kontaktno telefonsko številko. Število udeležencev je omejeno na 10, zato pohitite z prijavami. Pri prijavi vas naprošam, da mi sporočite kdo bi bil pripravljen peljati in ali bi bil pripravljen v vozilo sprejeti še kakega udeleženca, iz Domžal do izhodišča pa je cca 100 km. V vozilih so lahko največ 3 udeleženci z maskami ali več lahko tudi brez mask, v kolikor so člani istega gospodinjstva. Na turi je potrebno nositi masko v kolikor ni možno zagotoviti vsaj 2 metra prostora med udeleženci, z maskami pa je priporočljiva razdalja vsaj 1,5 m.
Glede na zmožnosti, želje in po dogovoru se lahko potek ture prilagaja ali spreminja.
V PRIMERU SLABE VREMENSKE NAPOVEDI ALI LAVINSKE NEVARNOSTI TURA ODPADE !!!
(o čemer vas obvestim pravočasno)
Vodnik: Matjaž Škulj
Udeležba smo s prijavo do zasedbe prostih mest! Prijava udeležbe zaradi logistike pri Matjaž Škulj 041/816 504 ali m.skulj@gmail.com

S prijavo na izlet vsak udeleženec potrjuje, da zdravstveno in fizično izpolnjuje pogoje za nemoten potek in zaključek ture, da bo upošteval plan ture, odločitve vodnika ter Častni kodeks PZS. Da s svojim ravnanjem ne bo povzročal nevarnosti sebi ali drugim udeležencem ture.

 V kolikor ima udeleženec zdravstvene ali druge težave, mora o tem pred začetkom ture seznaniti vodnika. Prav tako ni zaželjeno oddaljevanje od skupine brez vednosti vodnika. Glede na situacijo na terenu ali spremembe vremena se lahko tura sproti spreminja.

 

1 komentar na “Vabimo vas na pohod na Kozlek”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja