Skoči na vsebino

Vabimo na turni smuk za začetnike (in vse ostale)

Vsa mesta za nedeljsko turno smuko so že zasedena. Prijave niso več mogoče!

Turni smuk za začetnike? Kaj to pomeni? Blagi nakloni, varni izteki in obilica priložnosti za nove turnosmučarske trike in izkušnje. Predvsem pa za lep dan v gorah takrat, ko so te najlepše – v sneženi preobleki.

Lansko leto smo se morali za smuko zateči k severnim sosedom. Letos je snežna bera k sreči neprimerljivo boljša. Nam je pa zato obilica (plazečega) snega in »saj veste kaj« preprečevalo svobodnejšo izbiro ciljev. K sreči bo teh dni kmalu konec, zato se lahko veselimo novih turnosmučarskih zavojev.

Vseeno pa kaj več kot obljube, da se bomo podali v drugo regijo (domače smo po malem že siti), še ne morem dati. Je pa precej verjetno, da si bomo za naš tokratni turnosmučarski cilj izbrali enega od karavanških vršacev. Precej jih namreč ponuja smuko po zmernih strminah, varnimi pred plazovi, predvsem pa bogatimi s pogledi na južno stran savske doline, kjer kraljujejo Julijci z divjo Špikovo skupina v ospredju.

Točne informacije o cilju, morebitni spremembi ture in ostalih podrobnostih, boste prijavljeni dobili najkasneje v petek, 26. februarja na elektronski naslov.

POMEMBNO: Ves čas je obvezno vzdrževanje medsebojne razdalje vsaj 2 m, v primeru skupnega prevoza, je obvezna uporaba zaščitne maske. Vodja ture mora imeti opravljen negativni hitri test na virus SARS-CoV2, ki na dan ture ne sme biti starejši od 7 dni.

ZBOR IN POVRATEK

V nedeljo, 28. februarja 2021, ob 7. uri v Domžalah pred društveno pisarno (Dom športnih organizacij Domžale, Kopališka c. 4, Domžale). Povratek na zborna mesta popoldne oz. v zgodnjih večernih urah!

STROŠEK IZLETA IN PREVOZA

Prevoz je načrtovan z osebnimi avtomobili.

OPREMA

Popolna turno smučarska oprema, lavinski trojček, cepin, dereze, čelada, čelna svetilka s polnimi baterijami. Ne pozabite na osebno opremo za celodnevno turo (oblačila, sončna očala in sončna krema), malico in pijača ter zaščitna maska za obraz.

VREME IN OSTALE NEVŠEČNOSTI

Predviden potek izleta bo izpeljan le v primernem vremenu in v primeru stabilnih in varnih snežnih, plazovnih razmer. Vodja izleta si pridržuje pravico do prestavitvi izleta oz. v najslabšem primeru njegove odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek ture.

ZAHTEVNOST TURE

V osnovi gre za lažjo turno smuko, ki pa se v primeru spihane snežne podlage lahko spremeni v nekoliko zahtevnejšo. Težavo lahko predstavljajo predvsem spihana pobočja, zato morate imeti s seboj obvezno cepin, dereze in čelado!

VODSTVO, INFORMACIJE IN PRIJAVE

Izlet bo vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS. Prav tako je na voljo za vse dodatne informacije na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com oz. na telefonski številki 041/483-924. Prijave do četrtka, 25. februarja 2021 do 12. ure na zgoraj omenjeni elektronski naslov ali telefonsko številko. Število prijav je omejeno (8 oseb), zato pohiti s prijavo.

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja