Skoči na vsebino

Vabimo na pohod na Kislico

V nedeljo, 21. februarja 2021, organiziramo pohod na Kislico. Ker še vedno veljajo COVID predpisi, bo tura imela omejeno število prijavljenih. Z vodnikom Matjažem Škuljem se ture lahko udeleži še 9 članov. 
 
Prevoz je organiziran z osebnimi vozili, zato pri prijavi sporočite ali lahko ponudite prevoz. Strošek prevoza si udeleženci po dogovoru z voznikom sporazumno razdelijo. 
Od Domžal do zbirališča – parkirišče trgovine Lidl v Slovenskih Konjicah je cca 86 km, od tam se odpeljemo še do dobrih 10 km oddaljenega izhodišča Beli Potok pri Frankolovem.
 
Zaradi Covid predpisov bo potrebno upoštevati naslednja pravila:
– v vozilu so lahko največ 3 osebe z upoštevanjem nošenja maske ali več, če so člani istega gospodinjstva
– na turi se mora držati predpisana razdalja vsaj 1,5 m med udeleženci, ki niso člani istega gospodinjstva 
– na turi je obvezno nošenje maske v kolikor je razdalja med udeleženci manjša od 2 m
– pri prijavi je potrebno obvezno navesti ime priimek in telefonsko številko udeleženca (covid predpis)
 
Kratek opis poti:
Izhodišče Beli potok mimo Lindeškega slapa na greben Kislice. Po grebenu na razgledni predvrh Špičasti vrh z vpisno skrinjico. Nadaljevanje do vrha Kislica 994 mnv. Spust na Lindeški travnik. Opcijsko vzpon na greben Stenice do vrha z vpisno skrinjico. Spust v smeri razvalin Lindeškega gradu. Tura je lahka in primerna za vse pohodnike. Dolžina ture cca 5 ur s pavzami.
 
Zbor udeležencev v Domžalah je ob 7.15 na Kopališki – pri vhodu na bazen.
 
Bodite primerno planinsko opremljeni (pohodni čevlji, palice…..) in ne pozabite na topla oblačila in pijačo, ker bo lahko kljub prijetnemu sončku hladno, še posebej če bo pihalo. 
Poravnana društvena članarina za leto 2021. Osebni dokument.
Hrana in pijača iz nahrbtnika.
 
Predviden povratek v Domžale med 16.00 in 17.00 uro.
 
Prijave sprejema vodnik PZS Matjaž Škulj na telefon 041 816 504 po 17.00 uri ali na SMS oz. najraje na mail m.skulj@gmail.com. Pohitite s prijavo, ker je število zaradi covid predpisov omejeno na 10 udeležencev.
 
Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja