Skoči na vsebino

Zemljevid Domžale in okolica sedaj tudi v spletni trgovini PZS! 🧑‍💻

Zemljevid Domžale in okolica – 1 : 25.000 je na voljo v društveni pisarni na Kopališki 4 v času uradnih ur, po enotni ceni 8,10 eur. Zemljevid lahko dobite tudi v spletni trgovini Planinske zveze Slovenije, kjer imamo vsi člani Planinske Zveze Slovenije na redno ceno zemljevida še 20 % popusta, strokovni kader pa 25% popusta.

Planinski zemljevid Domžale in okolica – 1 : 25.000 bo prišel prav vsem, ki bi želeli raziskovati širšo okolico Domžal, Lukovice, Moravč, Dolskega, Črnuč, Gameljn, Vodic, Komende, Mengša, Trzina in Kamnika. Nad njimi boste našli priljubljene izletniške točke Kamniško-bistriškega polja – Rašico z dostopi iz vseh strani, domžalska hišna vrhova Šumberk in Križentaver, kamniška Špica in drugi.

Zemljevid Domžale in okolica – 1 : 25.000 poleg omenjenih naselij zajema skrajni zahodni del Posavskega hribovja med Savo in Moravško dolino (povzpnete se lahko na priljubljeno Murovico, Cicelj, Ušte, Limbarsko goro in Golčaj) in južne obronke Kamniško-Savinjskih Alp nad Tuhinjsko dolino (kraljuje jim Menina planina z označenimi pristopi z južne in zahodne strani) ter Kamnikom in Komendo.

Predstavljeno območje je bogato s planinskimi obhodnicami. V celoti sta zajeti Domžalska pot spominov in Rokovnjaška pot ter večji del Moravške in Komendske planinske poti ter drugih obhodnic (Pot kurirjev in vezistov, Ljubljanska mladinska pot) ter del Evropske pešpoti E6 in Slovenske turnokolesarske poti.

Na planinskem zemljevidu Domžale in okolica – 1 : 25.000 najdemo, poleg planinskih poti in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, turistične kmetije, marsikatere naravne in kulturne znamenitost območja, številne športne objekte (plezališča, vzletišča jadralnih padalcev, ipd.) in še kaj.
 
Vir slike in opisa zemljevida: Planinska zveza Slovenije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja