Skoči na vsebino

Vabimo: Pohod ob reki, ki povezuje 2020

Planinsko društvo Domžale z veseljem ponovno sodeluje na skupnem medobčinskem dogodku in vas lepo vabi na Pohod ob reki, ki povezuje. Celotna pot je dolga 14 kilometrov, potek si lahko ogledate na zemljevidu, na dan pohoda pa bo pot tudi dobro označena. Pot nima izrazitih vzponov oziroma spustov, tako da je primerna za vsakogar. [button type=”big” color=”orange”] Pohod ob reki, ki povezuje v soboto ODPADE in bo organiziran takoj, ko bodo epidemiološke razmere to ponovno dopuščale.[/button] Pohod bo letos 17. oktobra 2020, s pričetkom ob 7. uri in zaključkom ob 13. uri. O vseh pomembnih zadevah, omejitvah in aktualnem dogajanju spremljajte spletno stran dogodka na https://www.pohodobreki.si! S pohodom torej lahko začnete v Kamniku ali Domžalah, tudi letos pa velja, da se nam lahko pridružite na kateri izmed vmesnih postojank in prehodite le del poti ob Kamniški Bistrici. Če boste začeli v Kamniku, vas bo pot vodila čez stari del mesta, mimo osnovne šole Frana Albrehta do Titanove brvi – od tu se pot vse do Domžal in parka Martina Krpana vije ob reki Kamniški Bistrici oziroma poteka po urejeni pešpoti ob reki. Na izhodiščnih točkah vsak pohodnik dobi brošuro z označenimi postojankami, na katerih prejme žig. Za pohodnike, ki bodo zbrali vse žige, pripravljamo simbolična darila. Organiziran bo tudi prevoz nazaj na izhodiščni točki.
Naša stojnica bo tudi letos pri obnovljeni Mostnarjevi brvi pod Šumberkom. Obiščite nas in se prepričajte o številnih aktivnostih društva, od športnega plezanja do alpinistične šole, pohodništva in mladinskih taborov za večje in mlajše otroke. Domžalski dom na Veliki planini ter plezališča na Rodici, pod Šumberkom in na garažni hiši v Domžalah, ponujajo obilo aktivnih doživetij in možnosti sprostitve. Kot markacisti, alpinisti, vodniki in varuhi gorske narave bomo predstavljali naše videnje različnih aktivnosti v gorah. Ker pa je varnost v gorah pomembna, bomo mimoidoče še sproti hitro naučili par uporabnih vozlov, ki v gorah pridejo vedno prav.
Vse pohodnike prosimo za dosledno upoštevanje priporočil in ukrepov NIJZ. Spoštujemo sebe in organizatorje Pohoda ob reki, ki povezuje!
  • na pohod ne hodite, če ste bolni;
  • s seboj prinesite zaščitno obrazno masko, ki si jo nadenite, če ne morete zagotavljati medsebojne razdalje 2 metra;
  • vedite se odgovorno do drugih pohodnikov in do sebe;
  • ob vstopu na pohod si bo treba razkužiti roke;
  • ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 2 metra;
  • vsa ustrezna obvestila o ukrepih bodo nameščena tudi na trasi Pohoda ob reki, ki povezuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja