Skoči na vsebino

Zadnji izlet v tem šolskem letu

V soboto 20.6. se je mladinski odsek odpravil na bazen, kar je najbljižje tradicionalnemu morskemu izletu v sklopu “nove realnosti”  brez uporabe avtobusa.
Sobotno jutro se je začelo z dežjem in poplavo … klicev staršev, če izlet bo in če bo bazen? Precej bela radarska slika padavin in suhi obeti po Aladinu, skupaj z ogrevanim bazenom, so dali odgovor na oboje DA. Zbora v Domžalah ob dogovorjeni uri z dežniki ob rahlem pršenju se je na koncu zbralo 16 otrok in 6 spremljevalcev: Kaja, Polona, Maja, Angelina, Marcel in Jernej.
Pot pod noge in pršenje je kmalu ponehalo, kakšno uro kasneje pa smo na trenutke že zagledali tudi lastno senco. Nekaj počitkov, predstavitev krajša predstavitev Domžal in Kamniške Bistrice – Zelene osi regije  s strani Polone in že smo bili v Kamniku (11h), kjer sta poslovili Maja in Angelina, vsi pa smo si zapomnili avto sredi reke. Sladoled v slaščičarni Toscana in še polurni sprehod čez stari del mesta in že smo prišli do našega cilja (12h), kjer je sledilo kopanje. Minilo je hitro in v vodi je bilo topleje kot zunaj, reševalcu nismo naredili dela, mogoče le kakšen siv las, s petminutno zamudo smo bili pri izhodu, kjer so nas že čakali starši.
Zapisal besedilo in prispeval fotografije vodja izleta Jernej Južna
Na tem mestu se vsem udeleženkam, udeležencem in staršem zahvaljujemo za prijetno družbo na mesečnih izletih. Vabimo vas, da se nam ponovno pridružitve na mesečnih izletih v mesecu septembru ali pa že tudi v poletnem času, saj načrtujemo izvedbo dveh večdnevnih aktivnosti. V avgustu se bo izvedel večdnevni zahtevnejši pohod po Julijskih Alpah in sicer od 13. od 16. avgusta 2020. Namenjen je starejšim osnovnošolcem in osnovnošolkam ter mladincem. Druga načrtovana aktivnost pa ja družinski tabor, ki bo potekal med 28. in 30. avgustom na Domžalskem domu na Mali planini.
Želimo vam zdrav, dober in varen korak na vaših naslednjih planinskih podvigih!
Klara Mestek, načelnica MO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja