Skoči na vsebino

(Ne)znane poti pod Kalškim grebenom

Iz doline Kamniške Bistrice, še posebej iz Konca, proti vrhovom ne vodi veliko planinskih poti. Pravzaprav iz dna doline zgolj dve (če zanemarimo poldrugi par, mimo katerega se peljemo proti Koncu) – ena proti Kamniškemu sedlu, nekdaj imenovanem Jermanova vrata, druga proti Kokrškemu sedlu. Šele tam se poti začnejo cepit na ponosne vrhove, praviloma same dvotisočake, preljubih Grintovcev. A tokratni izlet ne bo posvečen njim. Ne dvotisočakom, še manj markiranim potem. Čeprav se vsaj eni, za vsaj določen čas, ne bomo mogli izogniti. Naš cilj bodo tokrat (skoraj) pozabljene lovske steze in redka stalna vodna telesa pod Kalškim grebenom. In ker si želimo, da take tudi ostanejo, na tem mestu še ne bomo izdali njihove mikrolokacije, niti imena. Izdamo pa lahko, da nas bodo tekom poti večkrat očarali razgledi na kamniške vršace, če pa raje gledate k tlom, boste spoznali pestrost planinske flore. Z nekaj sreče in ob tihem pogovoru pa se lahko nadejamo celo srečanja z živalskimi prebivalci obiskane doline. Boste pa z vsem naštetim nagrajeni le v primeru dobre fizične kondicije. Tura namreč ne bo kratka, prav nasprotno. Zanjo si bomo vzeli približno 8 ur.  
  • ZBOR v soboto, 6. junija 2020, ob 6.30 na parkirišču pred društveno pisarno v Domžalah (Kopališka cesta 4), povratek v popoldanskih urah.
  • PREVOZ je načrtovan z osebnimi avtomobili. V primeru večjega števila udeležencev, se lahko na zbornem mestu razdelili tako, da se bomo na pot odpravili s čim manj avtomobili. Stroške prevoza si nato delimo.
  • OPREMA: udobna oblačila za hojo, kapa, rokavice, topel pulover, jakna (anorak), obutev primerna za hojo po skalah, gozdu in travah, zaščita proti soncu, malica in pijača.

Udeleženci izleta morajo imeti obvezno poravnano članarino PZS za leto 2020!

  • PREDVIDEN POTEK TURE BO IZPELJAN LE V PRIMERNEM VREMENU. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegove odpovedi, v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek ture.
  • NAČRTOVANA TURA JE FIZIČNO ZAHTEVNA. Primerna je le za gornike z dobro psihofizično kondicijo. V kolikor ste v dvomih se pred prijavo posvetujte z vodjo izleta – kontaktni podatki so navedeni spodaj.
  • VODSTVO, INFORMACIJE IN PRIJAVE: turo bo vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS. Za vse dodatne informacije je na voljo na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com oz. na telefonski številki 041 483 924. PRIJAVE izključno preko elektronskega obrazca (https://bit.ly/2M3Bddw) do četrtka, 4. junija do 12. ure oz. do zapolnitve prostih mest (8).
 

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja