Skoči na vsebino

Turni smuk🎿 za začetnike (in vse ostale)

Turni smuk se v letošnji zeleni zimi sliši kot slaba šala. K sreči stanje ni tako slabo, kot se vidi iz doline. Ljubitelji smuke z zasneženih gora veljamo za precej vztrajne, ko se gre za sneg in turnosmučarske zavoje. In letos je vztrajnost še kako dobrodošla. Tako se tudi na sončni strani Alp najde nekaj smučljivih strmin, a izbira žal res ni bogata. Prav zaradi slednjega v tokratnem razpisu še ne bomo najavljali izbranih pobočij in cilja. Če se v slabih dveh tednih stanje snežne odeje ne bo popravilo, nam pa še vedno ostanejo zasnežena pobočja predvsem koroških gora. Zato kar brez skrbi – turni smuk bo! In primeren bo za začetnike. Kaj to pomeni? Blagi nakloni, varni izteki in obilica priložnosti za nove turnosmučarske trike in izkušnje. Predvsem pa za lep dan v gorah takrat, ko so te najlepše – v sneženi preobleki. POMEMBNO: zaradi možnosti izvedbe ture v tujini je potrebno imeti poravnano planinsko članarino (vsebuje zavarovanje za reševanje v tujih gorah). Točne informacije o cilju in ostalih podrobnostih, boste prijavljeni dobili najkasneje v petek, 24. januarja zvečer na elektronski naslov.  
  • ZBOR IN POVRATEK: v nedeljo, 26. januarja 2020, ob 7. uri v Domžalah pred društveno pisarno (Dom športnih organizacij Domžale, Kopališka c. 4, Domžale). Povratek na zborna mesta popoldne oz. v zgodnjih večernih urah!
  • PREVOZ je načrtovan z osebnimi avtomobili. V primeru večjega števila udeležencev, se bomo na zbornem mestu porazdelili tako, da se bomo na pot odpravili s čim manj avtomobili. Stroške prevoza si nato delimo.
  • OPREMA: popolna turno smučarska oprema, lavinski trojček, cepin, dereze, čelada, čelna svetilka s polnimi baterijami. Ne pozabite na osebno opremo za celodnevno turo (oblačila, sončna očala in sončna krema), malico in toplo pijačo.
  • VREME IN OSTALE NEVŠEČNOSTI: predviden potek izleta bo izpeljan le v primernem vremenu in v primeru stabilnih in varnih snežnih, plazovnih razmer. Vodja izleta si pridržuje pravico do prestavitvi izleta oz. v najslabšem primeru njegove odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek ture.
  • ZAHTEVNOST TURE: v osnovi gre za lažjo turno smuko, ki pa se v primeru spihane snežne podlage lahko spremeni v nekoliko zahtevnejšo. Težavo lahko predstavljajo predvsem spihana pobočja, zato morate imeti s seboj obvezno cepin, dereze in čelado!
  • TURNI SMUK BO VODIL vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS. Prav tako je na voljo za vse dodatne informacije na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com oz. na telefonski številki 041 483 924.
  • PRIJAVE do četrtka, 23. januarja 2020 na zgoraj omenjeni elektronski naslov ali telefonsko številko. Število prijav je omejenih (8), zato pohiti s prijavo.
 

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja