Sko─Źi na vsebino

Turni smuk­čÄ┐ za za─Źetnike (in vse ostale)

Turni smuk se v leto┼ínji zeleni zimi sli┼íi kot slaba ┼íala. K sre─Źi stanje ni tako slabo, kot se vidi iz doline. Ljubitelji smuke z zasne┼żenih gora veljamo za precej vztrajne, ko se gre za sneg in turnosmu─Źarske zavoje. In letos je vztrajnost ┼íe kako dobrodo┼íla. Tako se tudi na son─Źni strani Alp najde nekaj smu─Źljivih strmin, a izbira ┼żal res ni bogata. Prav zaradi slednjega v tokratnem razpisu ┼íe ne bomo najavljali izbranih pobo─Źij in cilja. ─îe se v slabih dveh tednih stanje sne┼żne odeje ne bo popravilo, nam pa ┼íe vedno ostanejo zasne┼żena pobo─Źja predvsem koro┼íkih gora. Zato kar brez skrbi ÔÇô turni smuk bo! In primeren bo za za─Źetnike. Kaj to pomeni? Blagi nakloni, varni izteki in obilica prilo┼żnosti za nove turnosmu─Źarske trike in izku┼ínje. Predvsem pa za lep dan v gorah takrat, ko so te najlep┼íe ÔÇô v sne┼żeni preobleki. POMEMBNO: zaradi mo┼żnosti izvedbe ture v tujini je┬ápotrebno imeti poravnano planinsko ─Źlanarino┬á(vsebuje zavarovanje za re┼íevanje v tujih gorah). To─Źne informacije o cilju in ostalih podrobnostih, boste prijavljeni dobili najkasneje v petek, 24. januarja zve─Źer na elektronski naslov.  
  • ZBOR IN POVRATEK: v┬ánedeljo, 26. januarja 2020, ob 7. uri v Dom┼żalah pred dru┼ítveno pisarno (Dom ┼íportnih organizacij Dom┼żale, Kopali┼íka c. 4, Dom┼żale). Povratek na zborna mesta popoldne oz. v zgodnjih ve─Źernih urah!
  • PREVOZ┬áje na─Źrtovan z osebnimi avtomobili. V primeru ve─Źjega ┼ítevila udele┼żencev, se bomo na zbornem mestu porazdelili tako, da se bomo na pot odpravili s ─Źim manj avtomobili. Stro┼íke prevoza si nato delimo.
  • OPREMA: popolna turno smu─Źarska oprema, lavinski troj─Źek, cepin, dereze, ─Źelada, ─Źelna svetilka s polnimi baterijami. Ne pozabite na osebno opremo za celodnevno turo (obla─Źila, son─Źna o─Źala in son─Źna krema), malico in toplo pija─Źo.
  • VREME IN OSTALE NEV┼áE─îNOSTI:┬ápredviden potek izleta bo izpeljan le v primernem vremenu in v primeru stabilnih in varnih sne┼żnih, plazovnih razmer. Vodja izleta si pridr┼żuje pravico do prestavitvi izleta oz. v najslab┼íem primeru njegove odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek ture.
  • ZAHTEVNOST TURE: v osnovi gre za la┼żjo turno smuko, ki pa se v primeru spihane sne┼żne podlage lahko spremeni v nekoliko zahtevnej┼ío. Te┼żavo lahko predstavljajo predvsem spihana pobo─Źja, zato morate imeti s seboj obvezno cepin, dereze in ─Źelado!
  • TURNI SMUK BO VODIL vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS. Prav tako je na voljo za vse dodatne informacije na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com oz. na telefonski ┼ítevilki 041 483 924.
  • PRIJAVE┬ádo ─Źetrtka, 23. januarja 2020 na zgoraj omenjeni elektronski naslov ali telefonsko ┼ítevilko. ┼átevilo prijav je omejenih (8), zato pohiti s prijavo.
 

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja