Skoči na vsebino

Poročilo z izleta mladinskega odseka

Decembrski izleti mladinskega odseka so vedno nekaj posebnega. Poleg tega, da je cilj izleta neznan (pozna ga le vodja izleta!), zadnji izlet v koledarskem letu že tradicionalno popestrijo še različne delavnice, predavanja in ogledi zanimivosti ter sladka presenečenja.
Tokrat nas je pot peljala “… na Gorenjsko, kjer gore so …”, le da zaradi oblakov in močnega dežja gora nismo videli, kaj šele, da bi izzivali srečo in se na kakšno tudi povzpeli. A zato se nismo imeli nič manj fino. Obiskali smo namreč Čebelarski razvojno izobraževalni center Gorenjske v Lescah, kjer smo izvedeli veliko novega o življenju čebel, čebeljih pridelkih in čebelarjenju. Ogledali smo si tudi čebelnjak, v katerem sicer brenčanja ni bilo slišati, saj čebele pozimi spijo, in Satišnico, kjer predelujejo vosek v satnice. Iz voska smo tudi izdelali vsak svojo svečko, jo okrasili in jo lahko odnesli domov.
Izlet smo žal morali zaključiti prej, kot je bilo predvideno, saj se zaradi slabega vremena na sprva načrtovani pohod nismo odpravili. Malo manj utrujenih nog, a polni novih znanj in spoznanj smo se tako vkrcali nazaj na avtobus, kjer pa nas je čakalo še zadnje presenečenje – na njem znašla skrivnostna škatla, v kateri je bilo polno daril za vse udeležence.
Želimo vam lepe praznične dni in se vidimo prihodnje leto!
Polja Pretnar in Miha Vidali
Več fotografij pa v ALBUMU

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja