Skoči na vsebino

Poročilo MO: Izlet na Belopeška jezera in kočo Zacchi

Danes,  1. junija 2019, smo uspešno izvedli “majski” izlet, na koncu nas je bilo 32, 26 udeležencev in 6 spremljevalcev (glede na prijave je manjkal samo en).
Na začetku smo se razdelili v dve skupini – starejši  (12 ud, Angelina in Jernej) / mlajši (14 ud, Maja, Maja, Mojca in Pajo), ter po skupnem zajtrku ob spodnjem belopeškem jezeru krenili vsak v svojo smer…
Starejši: Start ob 9:45, po Via-Alpini čez Monte Svabezza pod ostenjem male Ponce do lovske koče Ponca (2h30 – 12:15). Pot presenetljivo suha, v najvišjem delu posamezne zaplate snega, lepi razgledi na obe jezeri in ostenja Mangrta. Pri koči daljši počitek (do 13:00) in nato sestop po koče Zacchi (13:30), kjer smo se srečali z mlajšo skupino in opravi še drugi početek (do 14:00). Sestop do zgornjega jezera, kjer smo zopet ujeli mlajšo skupino in bus (15:00).
Mlajši: Start ob 10:00, najprej lepa sprehajalna pot okrog obeh jezera z vmesnim postankom ob naravnem plezališču in opazovanjem rib ter rac. Sledil je vzpon po planinski poti do koče Zacchi (12:50), kjer smo imeli glavni počitek (do 13:45). Sledil je še sestop po isti poti do zgornjega jezera (15:00).
Še ostalo:
– vreme nam je bilo naklonjeno,
– zjutraj smo dva udeleženca skoraj pustili doma, zaradi rahle zamude (oz. prevec točnega odhoda busa),
– povratek tudi točen (5 minut zamuda v Kamniku in 2 minuti v Preserjah),
– v gorah je še veliko snega, slišali smo kar nekaj plazov, enega tudi videli,
– ena udeleženka starejše skupine je dobila žulj, verjetno zaradi tankih nogavic, ena udeleženka mlajše pa udarec v golen ob zdrsu s kamna na koncu sestopa, nič hujšega,
– na busu so na koncu ostala sočna očala, lastnika ni bilo težko izslediti 🙂
Na koncu še zahvala vsem spremljevalcem.
Jernej
Več vtisov pa v Albumu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja