Skoči na vsebino

Poročilo MO: Izlet na Slivnico

Na prvi letošnji spomladanski izlet smo se 13. aprila 2019 odpravili na primorsko, naš tokratni cilj je bil Slivnica. Naše izhodišče je bilo v vasi Martinjak, kamor nas je pripeljal avtobus. Po krajšem vzponu od glavne ceste smo se ustavili ter pozajtrkovali, vmes pa smo ob pogledu na Cerkniško jezero ugotavljali njen pojav presihajočega jezera.
Z napolnjenimi želodčki smo bili dokaj hitro priča nekoliko strmejši poti, ki pa je bila zato toliko lepša, saj je dokaj neobljudena. Po uri in pol hoda smo le prišli na vršni del, kjer nas je čakal še zadnji vzpon do vrha. Preden smo prispeli na vrh, smo se drug za drugim spustili še do vhoda do Coprniške jame, ki se v mnogih zgodbah omenja kot shajališče coprnic, ki so jih obtoževali, da delajo nevihte, točo, z uroki povzročajo bolezni in škodo,…v jamo vendarle nismo šli, če pa je kdo vseeno videl kakšno coprnico, pa naj ostane skrivnost za tiste, ki tokrat niste bili z nami na izletu.
Na vrhu smo naredili še skupinsko fotografijo ter ovekovečili cilj s štampiljko v dnevnik Mladega planinca, nato pa se hitro spustili do koče, kjer smo imeli zasluženo malico. Kmalu je bil čas, da sestopimo v dolino; otrok vzpon očitno ni prav nič utrudil, saj smo bili v Cerknici, kjer nas je pričakal avtobus, kot bi mignil.
Kljub razmeroma nizki udeležbi smo se prav lepo imeli ter preživeli še en lep dan v hribih.
Več pa povedo FOTOGRAFIJE v albumu.
Blaž Erjavc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja