Skoči na vsebino

Članarina PD Domžale 2019

Članarino lahko poravnate v društveni pisarni (Kopališka 4, Domžale) v času obratovanja pisarne v delovnih dneh: ob torkih med 19:30 in 20:00, ob sredah med 19:30 in 20:30, ali prek spletnega obrazca Planinske zveze Slovenije, oziroma na občnem zboru in društvenih akcijah.

Članarina na terenu:

Jernej Grad, predhodno pokliči na tel. 031 264 740.


Člani planinskih društev, alpinistični, športnoplezalnih in ostalih klubov, združenih v Planinsko zvezo Slovenije, sestavljamo aktivno skupnost obiskovalcev in ljubiteljev gora, narave nasploh in z njima povezanih aktivnosti. Planinstvo kot način pomeni, da se obnašamo do (gorske) narave in vseh njenih obiskovalcev odgovorno, ne glede na zvrst udejstvovanja kot je planinstvo, gorništvo, alpinizem, turno kolesarstvo in športno plezanje. Bistveni novosti članarine PZS za novo triletno obdobje sta zavarovanje za stroške reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini za vse kategorije članstva PZS. Zavarovalno jamstvo je omejeno izključno na izvajanje planinske dejavnosti, torej od izhodišča ture do sestopne točke ne glede na to, ali gredo s planinskim društvom, sami ali s prijatelji. V letu 2019 se članarina poveča za en evro in sicer za namen pomoči pri gradnji nove koče na Korošici. Člani PD Domžale lahko v letu 2019 izbiramo med naslednjimi vrstami članarine:
  • A: polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z največjim obsegom ugodnosti; 56 €
  • B: polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti; 26 €
  • B1: polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti; 19,50 €
  • S+Š: dijaki in študentje s statusom, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti; 17 €
  • S+Š/d: dijaki in študentje s statusom, do vključno 26. leta starosti, družinska; 9 €
  • P+O: predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti; 7 €
  • P+O/d: predšolski ali osnovnošolski otrok, družinska; 0 €
  • IN članarina: oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana), z omejenim obsegom ugodnosti; 8 €
Družinska članarina: če sta starša člana Planinskega društva Domžale, imajo predšolski in osnovnošolski otroci brezplačno članarino, srednješolci in študentje pa 50 % popust (9 €). Za družinske člane se štejejo še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status. Novi člani prejmejo novo člansko izkaznico po pošti. Cena nove izkaznice je 2 €. Planinski dnevniki Cici planinec ter Mladi planinec 1 in Mladi planinec 2 (predšolski in osnovnošolski otroci jih prejmejo namesto članskih izkaznic) so brezplačni. Vpisnine v društvo ni. Dodatne informacije (povezave na www.pzs.si):

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja