Skoči na vsebino

Vabilo: družinski izlet na Kokoš

Družinski izlet na Kokoš Razglednik na Krasu

Izlet bo potekal okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale. Namenjen in prilagojen je družinam z mlajšimi otroki.

Nedelja, 21. oktober 2018.

Zbirno mesto: Parkirišče pri (bivšem) mejnem prehodu Lipica, ob 9.00.

Opis: Pot na Kokoš je lahka in primerna za vse otroke, ki že hodijo, ali pa jih nesejo starši. Višinska razlika med začetkom in vrhom je 250 m. Začetek je ravninski, kasneje pa v zmernem vzponu. Do vrha bomo hodili 1 – 1,5 ure v otroškem tempu. Na koči, ki je ob vikendih odprta, bo dovolj časa za igro in malico (bodisi iz nahrbtnika ali v koči). Pot navzdol bo potekala v smeri mimo igralnice Lipica, končali pa jo bomo pri Kobilarni Lipica, v družbi Lipicancev. V vmesnem času bomo vozniki avte prepeljali do kobilarne. Pot navzdol bo potekala okoli 1,5 ure v otroškem tempu. Ogled notranjosti kobilarne v okviru izleta ni načrtovan, lahko pa si jo družine po koncu izleta ogledajo samostojno. Glede na interes, pa bo po koncu izleta možen skupni obisk osmice na Krasu, kar bo priložnost, da poskusimo katero izmed tipičnih kraških jedi (kako bo možno okusiti že na Koči na Kokoši, ki je odprta ob vikendih).

Oprema: udobni pohodni čevlji, primerno velik nahrbtnik za družinske potrebe, udobna pohodna oblačila, pijača (in hrana) iz nahrbtnika, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali vetru, v primeru najmlajših otrok pa lastni nahrbtnik oz. nosilka za otroka.

Cena: Prijavnine ni, vožnjo si uredi vsaka družina oz. udeleženci po svoje.

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134 do vključno petka, 19.10.2018. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila.

V primeru preslabe vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja