Skoči na vsebino

Članarino PD Domžale lahko poravnate tudi na Petrolovih bencinskih servisih

Letos lahko znova od 1. junija do 30. septembra poravnate članarino za Planinsko društvo Domžale, člana Planinske zveze Slovenije, tudi na bencinskih servisih Petrol in s tem izkoristite vrsto ugodnosti pri obisku slovenskih in tujih gora.
Prodaja planinske članarine poteka v mreži 306 bencinskih servisov Petrol v Sloveniji.   Članstvo v planinskem društvu prinaša zavarovanje članov PZS za primer trajne invalidnosti, za primer nezgodne smrti, zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi in za primer reševanja in zdravljenja s 24-urno asistenco zunaj Slovenije (za člane A velja za ves svet, za člane ostalih kategorij v gorah Evrope in Turčije). Člani lahko uveljavljate še številne ugodnosti: od 30 do 50 % popusta pri prenočevanju v planinskih kočah v Sloveniji in tujini (popust pri prenočevanju v okoli 1200 planinskih kočah v Alpah, Pirenejih in širše), 20 % popusta pri nakupu izdaj Planinske založbe PZS in 25 % popusta pri naročnini na Planinski vestnik, popust pri nabavi opreme in storitev pogodbenih partnerjev PZS, pri vstopnini v Slovenski planinski muzej in Narodni park Paklenica. Več informacij na spletni strani clanarina.pzs.si.   Kategorije članstva, ki so na voljo na bencinskih servisih Petrol:
Vrste članstva Višina članarine
član z največjim obsegom ugodnosti 55,00 €
B polnoletna oseba, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni od leta 1953 do leta 1990 25,00 €
B1 oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni leta 1952 in starejši 18,50 €
S+Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni od leta 1991 do leta 2001 16,00 €
P+O predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni leta 2002 ali pozneje 7,00 €
DDV ni obračunan v skladu s 16. členom Pravilnika o izvajanju ZDDV   Posameznik, ki na bencinskih servisih Petrol poravna članarino, prejme na podaljšku računa potrdilo, na katerega vnese svoje podatke (slika spodaj). Z izpolnjenim potrdilom lahko 14 dni uveljavlja članski popust pri nočitvah v planinskih kočah v Sloveniji, v tem času pa bo na navedeni naslov dobil člansko izkaznico skupaj z znamko, ki potrjuje plačilo članarine. PZS_Petrol_zacasna_clanska_izkaznica_jun2014_k
Navodila za registracijo: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino, se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani www.pzs.si/clan, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila. Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. Član pa v roku 10 dni po prijavi na navedeni naslov prejme člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristi vse članske ugodnosti v Sloveniji in tujini. Ob spletni prijavi izbere tudi Planinsko društvo Domžale.
  Splošni pogoji poslovanja za spletno včlanjevanje S spletno včlanitvijo se včlanite v društvo, ki si ga izberete, in s tem sprejmete pravice in dolžnosti člana, ki izhajajo iz društvenih pravil, Statuta Planinske zveze Slovenije in Častnega kodeksa slovenskih planincev. Društvo, v katerega se je možno spletno včlaniti prek spletne strani PZS, je pisno pooblastilo Planinsko zvezo Slovenije za posredovanje pri včlanjevanju. Posameznik, ki se včlani prek spletne strani Planinske zveze Slovenije postane član izbranega društva in ne neposredno Planinske zveze Slovenije.   Pravice in pogoji zavarovanja, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva Pravice, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva, so opredeljene na spletnih mestih PZS pod rubriko »članstvo«:   Več informacij o članarini, zavarovanju in planinstvu je na voljo na spletni strani clanarina.pzs.si, na elektronskem naslovu clanarina@pzs.si ali na telefonski številki 01 43 45 680.
Srečno in zadovoljno na planinskih poteh!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja