Skoči na vsebino

Iz Kandrš čez Zasavsko goro in Slivno do Moravč

Preko središča Slovenije Iz Kandrš čez Zasavsko goro in Slivno do Moravč

Izlet v okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale.

Nedelja, 23. april 2017.

Zbirno mesto: Moravče, parkirišče pri cerkvi ob 7.30.

Opis: Pot nas bo vodila po Posavskih gubah, preko samega središčnega dela Slovenije. Zbrali se bomo v Moravčah in se nato z organiziranim prevozom prepeljali do gostišča Vidrga v Kandršah. Začetek hoje bo potekal po cca 1,5 km asfaltne ceste v rahlem vzponu. Nato sledi pravo ogrevanje v najstrmejši del na celotni poti do Zasavske svete gore. Vrh z romarsko cerkvijo Matere božje ima bogato zgodovino in ob lepem vremenu izjemen razgled. Sledi spust po poti in makadamski cesti do Klenika z repliko vaške situle in Vač z ostanki fosilne morske obale. Zopet del asfaltne ceste in pridemo do geometričega središča Slovenije. Sledi drugi nekoliko strmejši vzpon mimo cerkve sv. Neže do vrha gozdnate Slivne. Najdašlji odmor si bomo nato privoščili v planinskem domu na Uštah – Žerenku, kjer bo možno tudi pojesti toplo malico. Za zadnji del od doma do Moravč nas čaka še ura hoje po gozdni poti in asfaltni cesti.

Težavnost: tehnično lahka, kondicijsko zahtevna. Skupno bo hoje cca 6-7 ur.

Oprema: gojzarji oz. udobni pohodni treking čevlji, primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila, pijača in hrana iz nahrbtnika za čas hoje, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali soncu.

Prispevek za prevoz na izletu je cca 5 € (odvisno od števila prijavljenih).

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ter na mobilni telefon 031 694 134 do petka, 21.4.2017 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila.

V primeru slabe deževne vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja