Skoči na vsebino

Z domžalsko tekmo zaključen odprti slovensko-hrvaški pokal v lednem plezanju

V Češnjici pri Kropi so preteklo soboto podelili še zadnje komplete medalj letošnjega odprtega Slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju. V previsih konglomerata sta se najbolje izkazala Janez Svoljšak in Sara Jaklič, tudi sicer skupna zmagovalca pokala. Organizatorji, Planinsko društvo Domžale oz. njegov Alpinistični odsek, zadovoljni predvsem z veliko tekmovalno udeležbo.
Moški in ženske so tekmovali na dveh kvalifikacijskih in eni finalni smeri preko strehe (moški), oziroma ob njej (ženske). Dopoldan je organizatorjem nekoliko ponagajal dež, ki pa so imeli za ta namen že predhodno pripravljen šotor za izolacijo. Gledalci in predvsem sodniška ekipa, pa so bili kolikor toliko na suhem pod previsom.
Večina tekmovališča so domžalski alpinisti pripravili že teden dni pred tekmovanjem, kljub temu pa so imeli dan pred tekmo še dosti dela s pripravo smeri in namestitvijo lednega sodčka, ki je pričaral vzdušje zime ob sicer zgodnjejesenskih temperaturah. kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_cesnjica_rezultati
Tekmi je sledila podelitev nagrad za tokratno tekmo, tej pa zaključek pokala ter razglasitev in podelitev nagrad najboljšim. Tekmo in pokal smo prijateljsko in prijetno zaključili z druženjem ob prigrizku, dan pa z ogledom polfinala kranjske tekme svetovnega pokala v športnem plezanju.
Da je bila tekma res zanimiva se lahko prepričate tudi z ogledom spodnje fotogalerije ter posnetka plezanja prvouvrščenih plezalcev v moški kategoriji.
Več o 3. tekmi:   Jasna Pečjak

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja