Skoči na vsebino

Vabilo na pohod iz Moravč v Domžale

Moravče – Domžale Po Domžalski poti spominov

Izlet v okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale.

Nedelja, 13. november 2016.

Zbirno mesto: Domžale, parkirišče za Vele ob 7.00.

Opis: Domžalska pot spominov z izhodiščem v Domžalah je cca 110 km dolga obhodnica po okoliškem hribovju mimo Limbarske gore do Trojan in preko Radomelj in Rašice nazaj do Domžal in povezuje spominska obeležja NOB v tem prostoru. Tura nas bo vodila po delu Domžalske poti spominov, a v nasprotni strani od uveljavljene smeri. Z zbirnega mesta nas bo avtobus odpeljal do središča Moravč, od koder nas bo pot pripeljala nazaj do zbirnega mesta v Domžalah. Pot je zelo razgibana, kar pomeni, da se hodi po asfaltirani cesti, makadamski cesti, gozdni poti, prečka kakšen travnik, a pretežno po gozdnatem terenu in večkrat spremeni naklon hoje. Pot se vije po zahodnem delu Posavskega hribovja med Moravško dolino in dolino reke Save z vmesnimi razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe.

Težavnost: tehnično lahka, kondicijsko zahtevna. Skupno bo hoje cca 6-7 ur. Prehodili bomo približno 24 km in naredili skupno okoli 1000 m vzpona.

Oprema: gojzarji oz. udobni pohodni treking čevlji, primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila, pijača in hrana iz nahrbtnika za čas hoje, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali soncu.

Prispevek za prevoz na izletu je 5 €.

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ter na mobilni telefon 031 694 134 do četrtka, 10. 11. 2016 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila.

V primeru slabe deževne vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja