Skoči na vsebino

Vabilo na družinski izlet: Žusem

Družinski izlet na Žusem in stolp ljubezni

Izlet bo potekal okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale.

Namenjen in prilagojen je družinam z mlajšimi otroci.

Prestavljen na nedeljo 9. oktobra 2016.

Zbirno mesto: Gorica pri Slivnici, parkirišče avtobusne postaje, ob 9.00. Vožnja z lastnimi osebnimi vozili.

Opis: Podali se bomo na Kozjansko, ki slovi po razgibani pokrajini, vinogradih in sadovnjakih. Od leta 2015 pa v deželo jabolka vabi tudi stolp ljubezni na vrhu Žusma. 25,9 m visoki leseni stolp ponuja ob lepem vremenu pogled vse do Triglava, če ne pravega, pa vsaj štajerskega. Mimo Žusma poteka grajska učna pot in tudi naš izlet bo potekal delno po tej poti, na kateri bodo otroci in tudi starejši uživali v odkrivanju grajskih pravljic in značilnosti Žusma. Vmes morda poberemo tudi kakšen kostanj.Po koncu prehojene poti, pa se bomo za sproščen konec izleta ustavili še pri Slivniškem jezeru.

Povratek: v popoldanskih urah

Težavnost: Pot bo lahka, skupno hoje 3-4 ure otroškega tempa.

Oprema: udobni pohodni čevlji, primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila, pijača in hrana iz nahrbtnika, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali soncu.

Cena: Prijavnine ni, vožnjo si uredi vsaka družina oz. udeleženci po svoje. Glede morebitnega združevanja v avtih, lahko kontaktirate vodjo izleta.

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134 do petka, 30.9.2016 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila. V primeru slabe vremenske napovedi bo izlet prestavljen na nedeljo, 9. 10. 2016.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja