Skoči na vsebino

Planinski tabor Koprivna 2016 – razpis

»Križ kraž, kralj Matjaž,daj mi groš, da si kupim zlati nož!«  
»Kralj Matjaž je bil dober, pogumen in bogat kralj. Ko je vladal on, sta v deželi vladala mir in blaginja, zato so ga imeli vsi ljudje radi in so mu stali ob strani.«
 
Tako se začnejo praktično vse pravljice o kralju Matjažu. Tudi končajo se podobno.
 
»Pred njimi se je odprla gora in zazijala je velika votlina. Notri je bilo polno zlata. Ko je vstopil še zadnji vitez, se je votlina zaprla. Vitezi so posedli po tleh in utrujeni zaspali, prav tako pa tudi kralj Matjaž, ki spi za mizo. Njihov spanec bo trajal tako dolgo, da bo brada kralja Matjaža devetkrat ovita okoli mize. Ko pa bo nekega dne, naključen človek pozvonil na zvon, se bo kralj Matjaž prebudil, zavladal ljudstvu in zopet bo vse srečno, mirno, pravično in veselo.«

KJE, KDAJ, …

Bomo morda prav domžalski planinci najditelji skrivnostnega zvona? Morda – kajti letošnji drugi teden avgusta bomo preživeli obkroženi s koroškimi vršaci. Vsako jutro bomo uzrli južna pobočja Pece, pa vzhodne strmine Olševe, medtem, ko se bodo na južni strani tabornega prostora dvigovale strme stene Raduhe ter Laneža. Poleg njiju pa tudi prijaznejša, s številnimi grapami prepredena pobočja Smrekovškega pogorja. Prav vsak dan med 7. in 14. avgustom 2016 bomo lahko zrli v ta košček gorskega raja.

ZAKAJ?

markacijaPredvsem zato, da boste tabor zapustili polni novih spoznanj in doživetij koroškega planinskega sveta – sveta, ki nam je zaradi oddaljenosti skoraj neznan.
Tako vas bomo kar trikrat zbudili v zgodnjih jutranjih urah, vas popeljali po planinskih poteh na okoliške vršace, vmes pokazali kakšno lepo rožico ali pogumnega gamsa, na vrhu pa med zbrane razdelili slastno malico. Ostale štiri dni, ko ne bomo pohajkovali po strminah, se bomo pozabavali z vozlanjem planinskih vozlov, rokovanjem s kompasom, izvedeli veliko o primerni planinski opremi, spoznavali rastline in živali gorskega sveta, pa tudi zanimivosti in lepote koroške dežele. Igrali bomo nogomet, odbojko, badminton, morda pa tudi zaplavali v hladni Koprivni ali Meži, ki tečeta v bližini tabornega prostora. Iskali bomo taborov talent ali Chefa, se smejali ob igrah brez meja, muzali ob zmenkarijah in planinskih porokah.
 

PRAZNA VREČA NE STOJI POKONCI …

Koroška slavi po slastnem rženem kruhu, ki si ga bomo morda tudi mi privoščili. Sicer pa nam bo okusne zajtrke, kosila in večerje pripravljala kuharica, ki pozna marsikateri skrivni in slastni recept za polnjenje naših praznih in krulečih želodčkov.
 

TABORNINA …

Strošek taborjenja znaša 150 €. Ob plačilu tabora poravnate tudi 20 € kavcije za taborno opremo (šotori, ostala skupna oprema), ki pa vam jo po koncu tabora vrnemo, v kolikor vse ostane nepoškodovano. Tabornino, skupaj s kavcijo, poravnate na sestanku s starši ali pa na sestankih Mladinskega odseka, ki potekajo ob torkih med 19.30 in 20. uro v društvenih prostorih.
Če se boste tabora udeležili trije otroci iz iste družine, tretji plača le polovičko.
 

KAM BOMO ŠLI PA V HRIBE?

Izbira je res pestra – morda kar malce preveč za teden dni taborjenja. A za začetek se bomo verjetno povzpeli na mogočna pleča in vrhove okoliških gora in hribčkov, ali pa zgolj obiskali kakšno od bližnjih planin, cerkvic, …
»Ta mali« »Ta srednji« »Ta veliki«
Izvir Meže Dom na Peci Govca – Olševa
Planina Grohat Veliki Travnik Raduha
Planina Vodol Raduha Peca

SESTANEK S STARŠI BO …

v torek, 7. junija 2016 ob 19. uri v društvenih prostorih na Kopališki ulici 4 v Domžalah. To je ob domžalskem bazenu, nasproti nogometnega stadiona. Tam vam bomo povedali, kaj vse potrebujete na taboru, predstavili se bomo tudi vodniki, ki bomo z vami na taboru, lahko pa nam boste postavili tudi razna vprašanja.
 
Vsi udeleženci tabora morajo imeti poravnano tudi društveno članarino (PD Domžale ali katerega drugega društva, ki je član Planinske zveze Slovenije). Če to še nisi, boš lahko članarino poravnal tudi na sestanku s starši. Več o članarini si lahko prebereš na spletni strani www.clanarina.pzs.si.
 

PRIJAVE

krnPrijave bodo potekale tokrat malce drugače. Prijavite se lahko izključno preko elektronskega obrazca, ki ga najdete na spletnem naslovu http://bit.ly/1VW64qF, najdeš pa ga tudi na spletni strani Planinskega društva Domžale.
 
Prijavni obrazec bo odprta do zasedbe prostih mest oz. do četrtka, 9. junija 2016 do 12. ure. Po tem datumu prijave ne bodo več možne!
 
A pozor! Število udeležencev je omejeno na 35, velja pa pravilo: ”Kdor prej pride prej melje!” Zato pohiti s prijavo.
 

INFO TOČKA

Za več informacij se lahko obrnete na vodjo tabora, Mateja Ogorevca. Dosegljiv je na telefonski številki 041 483 924 ali na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com. Ogledate pa si lahko tudi fotografije s prejšnjih taborov na našem Facebook profilu (www.facebook.com/mopddomzale/).
 
S planinskimi pozdravi kralja Matjaža,
  vodniki MO PD Domžale
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja