Skoči na vsebino

Izlet VO: Obzova 568m (otok Krk)

Vabimo vas, da se nam pridružite na izletu vodniškega odseka Planinskega društva Domžale v nedeljo, 17. aprila 2016. Zberemo se malo pred 6h na parkirišču pri trgovini Tuš Supermarket v Domžalah.

Tokrat se podajamo na Hrvaško. Točneje na otok Krk, kjer bomo prehodili pot iz Punata preko najvišjega vrha Obzova na drugo stran proti Baški. Gre za razgleden širok greben, vendar pa ta nima nobene zaščite proti soncu niti proti vetru… zato upajmo na ugodne razmere.

Z organiziranim avtobusnim prevozom se bomo odpeljali mimo Postojne, Ilirske Bistrice do Jelšan, kjer bomo prestopili državno mejo in se mimo Rijeke odpeljali na otok Krk oz. natančneje do vasi Punat. (Iz Domžal približno 2h – 2.30h vožnje). Od tu naprej pa peš. Pot ni tehnično zahtevna, je pa dolžinsko zahtevnejša in zahteva ves čas previden korak na kamniti, večkrat neutrjeni podlagi. Ob poti ni nobene postojanke niti vode. Okrepčali se bomo lahko šele v Baški po približno 5 urah hoje. Vračali se bomo po isti poti v večernih urah v Domžale.Obzova

Obvezna osebna oprema: nahrbtnik, gojzarji, rezervna oblačila, anorak oz vetrovka, malica in predvsem zadostna količina pijače, sončna očala in krema. Ne pozabite veljavnega OSEBNEGA DOKUMENTA za prehod državne meje. Cena izleta je 10€ na osebo za člane društva in 15€ za nečlane. Znesek lahko poravnate na avtobusu, kjer prejmete tudi račun ali nakažete na poslovni račun društva: SI56 0230 0001 6704 870 in na izlet prinesete odtisnjeno dokazilo o plačilu (račun dobite po e-pošti). Na izletu bo mogoče poravnati tudi društveno članarino za leto 2016. Planinsko društvo Domžale sofinancira izvedbo izleta. Informacije in prijave pri vodji izleta: Luka Skočir, vodnik PZS, GSM: 031 254 597 še rajši pa na luka.skocir@gmail.com, do vključno srede, 13. 4. 2016 do 21. ure.

Če bo prijav premalo za najem avtobusa, bomo skušali organizirati drugačno obliko prevoza, morda tudi z osebnimi avtomobili. V primeru slabega vremena pa bo določen drugi datum izleta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja