Skoči na vsebino

Vabilo na izlet: Bilogora (Hrvaška)

Vabimo vas, da se nam pridružite na izletu vodniškega odseka Planinskega društva Domžale v soboto, 12. marca 2016.

Zberemo se ob 6. uri na makadamskem parkirišču pri trgovini Tuš Supermarket v Domžalah. V primeru večjega števila prijavljenih, lahko udeležence izleta poberemo tudi na drugih zbornih mestih (Radomlje, Vir, Dob, Krtina, Lukovica) ali po dogovoru.

S posebnim avtobusom se bomo odpeljali čez Trojane, mimo Celja do Ptuja in Zavrča, kjer bomo prestopili državno mejo in se mimo Varaždina odpeljali do – z občino Domžale – pobratenega mesta Koprivnica na Hrvaškem (skupaj približno 3 ure in pol vožnje). Tu nas bodo pričakali prijatelji iz Hrvaškega planinskega društva Bilo Koprivnica, s katerimi smo pobrateni od leta 1982.

Izlet, ki je namenjen hoji, nas bo vodil po delu Koprivniške planinske poti/Koprivnički planinarski put: začeli bomo v kraju Glogovac (kratek postaVabilo VOnek za osvežitev in WC), se povzpeli na Stankov vrh (309m) na Bilogori in se spustili v Jagnjedovec (turistična kmetija). Hoje bo za približno štiri ure, vmes bo postanek z druženjem s hrvaškimi prijatelji ob ognju pri gozdarski koči. Na koncu hoje bo organizirana tudi prehrana (enolončnica), zato ob prijavi prosimo navedite ali želite mesni ali vegetarijanski obrok. Vsi udeleženci izleta prejmejo posebno darilo Hrvaške planinske zveze.

Koprivniška planinska pot letos praznuje 40. obletnico obstoja, na voljo bodo tudi dnevniki poti (cena 30HRK). Nakup dnevnika priporočamo vsem, saj bomo v prihodnjih letih poskušali prehoditi pot v celoti (dolga je 40km in jo je moč prehoditi v devetih urah).

Sledila bo vrnitev domov v Slovenijo (v isti smeri), v Domžale se vrnemo med 20. in 21. uro.

Izlet je primeren za vsakogar, tudi za družine s predšolskimi otroki. Hodilni del izleta bomo izpeljali v vsakem vremenu, zato priporočamo dežnik. Če bo prijav premalo za najem posebnega avtobusa, bomo skušali organizirati drugačno obliko prevoza, morda tudi z osebnimi avtomobili.

Priporočljiva osebna oprema: nahrbtnik, gojzarji, topla in rezervna oblačila, malica in pijača. Ne pozabite veljavnega OSEBNEGA DOKUMENTA za prehod državne meje.

Cena izleta je 10€ na osebo za člane društva in 15€ za nečlane. Znesek lahko poravnate na avtobusu, kjer prejmete tudi račun ali nakažete na poslovni račun društva: SI56 0230 0001 6704 870 in na izlet prinesete odtisnjeno dokazilo o plačilu (račun dobite po e-pošti). Na izletu bo mogoče poravnati tudi društveno članarino za leto 2016.

Planinsko društvo Domžale sofinancira izvedbo izleta.

Informacije in prijave pri vodji izleta: Borut Peršolja, vodnik PZS, GSM: 041 680 217, do vključno srede, 9. 3. 2016 do 21. ure.

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja