Skoči na vsebino

Vabilo: Rokovnjaška pot

Rokovnjaška pot Od Lukovice čez Limbarsko goro do Trojan

Izlet v okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale.

Nedelja, 19. april 2015.

Zbirno mesto: Lukovica, Stari trg ob 7.00.

Opis: Tura nas bo vodila po delu Rokovnjaške poti, med Limbarsko goro in Trojanami pa vodi tudi Domžalska pot spominov in Evropska pešpot E6. Hodili bomo po južnem obrobju Črnega grabna, ki predstavlja severo-zahodni del Posavskega hribovja. Pot je zelo razgibana, tako v konfiguraciji terena in rastlinja, kot v različnih razgledih in kulturnih ter naravnih znamenitostih. Med najbolj znane točke sodijo Gradiško jezero, Limbarska gora s cerkvijo sv. Valentina , Golčaj s cerkvijo sv. Neže in Trojane s svojimi krofi, kjer bo opcijsko možnost toplega obroka.

Povratek: z avotbusom redne linije s Trojan do Lukovice.

Težavnost: tehnično lahka, kondicijsko zmerno zahtevna. Skupno bo hoje cca 6 ur. Prehodili bomo približno 22 km in naredili skupno okoli 1000 m vzpona.

Oprema: gojzarji oz. udobni pohodni treking čevlji, primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila, pijača in hrana iz nahrbtnika za čas hoje, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali soncu.

limbrska02

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ter na mobilni telefon 031 694 134 do petka, 17. 4. 2013 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila.

V primeru deževne vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

foto: www.hribi.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja