Skoči na vsebino

Vabilo: na smučeh med Bohinjem in Sočo

Na smučeh med Bohinjem in Sočo

Bohinj in Soška dolina … dve čudoviti dolini, ki sta med seboj ločeni s še lepšimi vršaci, ki, na našo srečo, ponujajo obilo turnosmučarskih užitkov.

Naša tokratna pot se bo pričela tam kjer se je končala ljubezenska pot Črtomira in Bogomile, torej pri slapu Savici. Za začetek se bomo mulatjere, ki vodi proti Komni, lotili s smučmi na nahrbtnikih. Sčasoma pa bomo vendarle prisopihali do snega in po njem nadaljevali proti domu na Komni. Le-ta bo tokrat le vmesna točka na naši poti, prav tako petnajst minut od njega oddaljena koča pod Bogatinom, saj bomo mimo obeh, z drsalnim korakom, nadaljevali proti krnskemu pogorju in našemu sobotnemu cilju, planinskemu domu pri krnskih jezerih. Slednji nam bo nudil prijetno in toplo zatočišče, saj so kočo novogoriški planinci letos prvič odprli že v spomladanskem času. Nedeljski cilj bo vsekakor Savica, vmes pa jo bomo najprej mahnili proti Batognjici oz. proti tistim pobočjem, ki nam bodo dovolila ugodnejšo smuko. Pri povratku proti, sedaj že znanemu cilju, nam bosta leteča cilja zopet predstavljali planinski postojanki na Komni, odkoder bo sledil le še zadnji spust, do mesta, kjer si bomo zasluženo sneli utesnjujoče pancarje.

Čaka nas torej dvodnevna tura, po enem izmed najlepših območij za turno smuko. Kljub s snegom siromašni zimi, užitki ob spustih ne bi smeli zaostajati za lanskimi, ko je bilo v teh koncih zares veliko snega.

ZBOR IN POVRATEK V soboto, 28. marca 2015. Zbor ob 6.30 na velikem parkirišču za blagovnico Tuš (bivši Vele) v Domžalah, povratek v nedeljo v večernih urah!

PREVOZ Prevoz je načrtovan z osebnimi avtomobili. V primeru večjega števila udeležencev, se bomo na zbornem mestu porazdelili tako, da se bomo na pot odpravili s čim manj avtomobili. Stroške prevoza si nato delimo.

OPREMA Popolna turno smučarska oprema, lavinski trojček, cepin, dereze, čelada, in obvezna čelna svetilka s polnimi baterijami. Ne pozabite na osebna opremo za celodnevno turo (oblačila, zaščita proti mrazu), malica za dva dneva in topla pijača. Ne pozabite na zadostno vsoto denarja, saj si bomo spanje in hrano plačali vsak zase.

VREME IN OSTALE NEVŠEČNOSTI Predviden potek izleta bo izpeljan le v primernem vremenu in v primeru stabilnih in varnih snežnih, lavinskih razmer. Vodja izleta si pridržuje pravico po spremembi poti, cilja, prestavitvi izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek izleta.

ZAHTEVNOST TURE V osnovi gre za lažjo, ki pa se v primeru spihane snežne podlage lahko spremeni v nekoliko zahtevnejšo. Težavo lahko predstavljajo predvsem spihana pobočja, zato morate imeti s seboj obvezno cepin, dereze in čelado! A to ne pomeni, da morajo manj izkušeni smučarji ostati doma za pečjo, saj spust kljub temu ne predstavlja večje težave.

VODSTVO, INFORMACIJE IN PRIJAVE Izlet bo vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS. Prav tako je na voljo za vse dodatne informacije na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com oz. na telefonski številki 041/483-924. Prijave pri vodji izleta do četrtka, 26. marca do 12. ure.

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja