Skoči na vsebino

Vabilo na pohod: S Planine Blato na Prehodavce

Kdaj: sobota, 18.10.2014.

Zbirno mesto: parkirišče za Vele v Domžalah ob 5.30.

Prevoz: z lastnimi osebnimi avtomobili (dogovor glede na število prijav; ob prijavi sporočite tudi, ali lahko peljete). Stroški za turo bodo stroški za prevoz ter morebitna cestnina za cesto, ki vodi iz Stare Fužine na planino Blato, ki med letom znaša 10€/avto. Stroški se bodo razdelili glede na število oseb v avtu.

Opis: Turo bomo pričeli na planini Blato, kjer bomo tudi parkirali. Od tod se bomo sprva po makadamski cesti in nato po gozdni poti povzpeli do Planine pri Jezeru, nato pa mimo planine Dedno polje nadaljevali proti dolini Za kopico. Mimo številnih melišč, podorov in travnatih zaplat se bomo po omenjeni dolini povzpeli na sedlo Vratca in nato nadaljevali do koče na Prehodavcih. Vrnili se bomo po isti poti.

Težavnost: Tura je tehnično nezahtevna, vendar zaradi svoje dolžine zahteva dobro fizično pripravljenost.

Dolžina ture: 8-10ur

Oprema: primeren nahrbtnik, oblačila, pijača in hrana iz nahrbtnika, čelna svetilka (preverite, ali so baterije polne!), zaščitna oprema proti mrazu, vetru in soncu.

Prijave: na elektronski naslov erika.sitarjeva@gmail.com ter na mobilni telefon 040 690 773 do četrtka, 16.10.2014 do 20.ure. Na obeh kontaktih dobite tudi vse dodatne informacije in pojasnila v zvezi z izletom.

POZOR! Koče v visokogorju so večinoma zaključile letošnjo sezono, zato kakšna termovka čaja v nahrbtniku in vsi ostali priboljški ne bodo odveč!

V primeru slabe vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Vodja: Erika Sitar, vodnica PZS.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja