Skoči na vsebino

Vabilo na izlet MO: Roblekov dom in planina Preval pod Begunjščico, 26.4.2014

Roblekov dom in planina Preval pod Begunjščico

Tokrat se bomo odpravili v osrčje Gorenjske. Hoditi bomo začeli v Begunjah na Gorenjskem. Raziskovali bomo južno pobočje Begunjščice. Mlajši se boste podali do planine Preval, malo starejši pa do višjega Roblekovega doma in nato prečili pobočje do prej omenjene planine. To področje je znano po opuščenih rudnikih mangana ter veliki jelki.

Zbor in povratek

V soboto 26. aprila 2014 na Brdu pri Lukovici ob 6.35 (pred šolo), v Domžalah ob 6.45 za blagovnico Vele) in v Preserjah pri Radomljah ob 7.00 (pred šolo).

Povratek na zborno mesto v Radomlje ob 16.00, v Domžale ob 16.10 in na Brdo ob 16.25.

Slabo vreme

Izlet bo v vsakem vremenu, tudi v dežju. Seveda bomo cilj prilagodili razmeram. V primeru dežja bo prihod zgodnejši, kar boste izvedeli zjutraj na zboru.

Obvezna oprema

Gojzarji, nahrbtnik (naritnike pustite doma!),. vetrovka, udobne dolge hlače, topel pulover, kapa, rokavice, šal, rezervno perilo, malica in vsaj 1 liter tekočine. Kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, dnevnik Mladega planinca, dežnik v primeru deževne napovedi.

Strošek in prijave

Strošek izleta je 10 €. Denar, skupaj z odrezkom prijavnice oddaj mentorici ali mentorju do torka, 22. aprila. Denarja po roku prijav ne vračamo.

Vodja izleta in informacije: David Češka (040 554 099), vodnik Planinske zveze Slovenije.

Povezava na prijavnico v PDF obliki: klik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja