Skoči na vsebino

Vabilo: turnosmučarski izlet na Stol

Turni smuk  v okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale bo potekal iz doline Poden na avstrijski strani

Kdaj: Nedelja, 23.03.2014.

Zbirno mesto: parkirišče za Vele v Domžalah ob 6.00.

Prevoz: z lastnimi osebnimi avtomobili (dogovor glede na število prijav; ob prijavi sporočite tudi, ali lahko peljete). Stroški za turo bodo stroški za prevoz, kar se bo razdelilo glede na št. oseb v avtomobilih.

Opis: Turo pričnemo pri kmetiji Podnar v dolini Poden (Bodental), ki je dostopna preko sedla Ljubelj. Najprej v rahlem klancu potem pa v strmejši svet do sedla Vrtača, ki leži med Svačico in masivom Vrtača. Malo naprej se mimo sedla Belšica spustimo na Gorenjsko stran proti krnici v Kožnah. Prečimo južna pobočja Belščice, na koncu zatrepne doline pa nas čaka spet strmejši vzpon na sedlo, od koder je le še zadnji del na vrh Stola.

Težavnost: Srednja. Skupno za vzpon 4-5 ur in sestop 1-1,5 ure.

Oprema: popolna turmnosmučarska oprema (smuči s turnimi vezmi, kože, srenači, turni pancarji, palice, lavinski komplet – žolna, sonda, lopata), primeren nahrbtnik, oblačila, pijača in hrana iz nahrbtnika, zaščitna oprema proti mrazu, vetru in soncu.

Prijave: na elektronski naslov dusan.prasnikar@gmail.com ter na mobilni telefon 031 694 134 do petka, 21. 04. 2014 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila. V primeru slabe vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik PZS.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja