Skoči na vsebino

Vabilo na izlet MO: Sankaški izlet na Pokljuko, 8.2.2014.

Letošnja zima je muhasta, zato se bomo odpravili nekoliko višje, na Pokljuko, da nam snega ne bo manjkalo. Prvi del izleta bo pohod z Rudnega polja do planine Praprotnica in znamenite planine Zajamniki ter povratek po isti poti. Drugi del pa bo namenjen zimskimradostim na snegu. Zato le imejte s seboj sani ali druge vrste podritnic za dričanje po snegu.

Zbor in povratek

V soboto 8. februarja 2014 na Brdu pri Lukovici ob 7.00 (pred šolo), v Domžalah ob 7.15 (za blagovnico Vele) in v Preserjah pri Radomljah ob 7.30 (pred šolo). Povratek na zborno mesto v Radomlje ob 16.00, v Domžale ob 16.10 in na Brdo ob 16.25.

Slabo vreme

Izlet bo v vsakem vremenu, tudi ob sneženju. Če pa bo napovedana otoplitev z dežjem tudi vvisokogorju, bomo ostali v dolini in si med drugim ogledali katerega od muzejev na Gorenjskem. Nadržavni praznik Prešernov dan je vstop v večino kulturnih ustanov v Sloveniji brezplačen.

V primeru dežja bo prihod zgodnejši, kar boste izvedeli zjutraj na zboru.

Obvezna oprema

Gojzarji, nahrbtnik (naritnike pustite doma!), bunda oz. vetrovka s flisem, udobne dolge hlače, topelpulover, kapa, dva para rokavic, šal, rezervno perilo, malica in topel čaj (v termovki ali čutari), kosizolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, dnevnik Mladega planinca. dežnik v primeru deževne napovedi in SANKE.

Na turi ne bo koče (razen gostišča pri parkirišču za avtobus), zato imejte hrano in toplo pijačo s seboj.

Glede na to, da bomo po koncu snežnih radostih bolj mokri kot suhi, je obvezno imeti s seboj celkomplet za preobleči. To naj bo v dodatni torbi ali vreči, ki se jo lahko pusti na avtobusu.

Strošek izleta

Strošek izleta je 10 €. Denar, skupaj z odrezkom prijavnice oddaj mentorici ali mentorju do torka, 4.

februarja. Denarja po roku prijav ne vračamo.

Vodji izleta in informacije: Dušan Prašnikar (031 694 134), vodnik Planinske zveze Slovenije in Bojan

Z novim letom je prišel tudi čas plačila članarine PZS. Poravnate jo lahko pri svoji mentorici, v društveni pisarni vsak torek med 19.30 in 19.45 ali v Loteriji Slovenije v Domžalah. Cena za osnovnošolce je 6 €.

Več si preberite na društveni strani: http://www.pdd.si/pddomzale/clanstvo/

Povezava na prijavnico v PDF obliki: klik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja