Skoči na vsebino

Vabilo na izlet MO: S klopce na klopco, 18.1.2014

Ali veste kaj je planinska obhodnica? To je »planinska vezna, krožna ali točkovna pot, ki je vpisana v javno evidenco o planinskih poteh«. Sliši se zelo učeno, zato bomo raje pojasnili. To je planinska pot, ki ima točno določeno pot ter kontrolne točke (največkrat vrh, planinska koča ali naselje). Na teh kontrolnih točkah najdemo tudi kontrolni žig, ki ga pritisnemo v poseben planinski dnevnik – s tem dokažemo, da smo zares bili na tej kontrolni točki. Takega boste dobili tudi vi. Tokrat se bomo podali na planinsko obhodnico S klopce na klopco. Pot poteka po okoliških vzpetinah Slivnice pri Celju. Celotna obhodnica je sicer dolga približno 20 km, mi pa bomo izpustili dve slepi črevesi in tako z mlajšo skupino prehodili 10 km (3 ure in pol), s starejšo pa 14 km (5 ur). Če bomo imeli srečo bomo lahko na vrhovih občudovali prelep razgled na Kozjansko, Pohorje in Boč, pod nami pa bomo videli tudi Slivniško jezero. Na poti bomo spoznali prijazne kozjanske vasice, kar nekaj cerkva, starih kozolcev in žal tudi že marsikatero propadajočo staro domačijo. Sprehodili pa se bomo tudi čez tisin gozd – tisa je zaščiteno in v Sloveniji zelo redko drevo.

Zbor in povratek

V soboto, 18. januarja, v Preserjah pri Radomljah ob 7.00 (pred šolo), v Domžalah ob 7.10 (zablagovnico Vele) in na Brdu pri Lukovici ob 7.25 (pred šolo). Povratek na zborno mesto na Brdo ob 16.00, Domžale ob 16.10 in v Radomlje ob 16.20.

Slabo vreme

Izlet bo tudi če bo slabo vreme, v tem primeru bo potek izleta spremenjen, tako da se bomo tudi prej vrnili na zborno mesto. Natančnejša ura prihoda bo znana zjutraj na zboru. Za vsak slučaj ne pozabi vzeti s seboj dežnika.

Obvezna oprema

Gojzarji, nahrbtnik (naritnike pustite doma!), vetrovka, udobne dolge hlače, topel pulover, kapa, dva para rokavic, rezervno perilo, malica in topel čaj (v termovki ali čutari), kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, dnevnik Mladega planinca in dežnik.

Strošek izleta in prijave

Strošek izleta je 10 €. Denar, skupaj z odrezkom prijavnice, oddaj mentorici ali mentorju do torka, 14.januarja. Denarja po roku prijav ne vračamo.

Vodji izleta in informacije:

Matej Ogorevc (041/483-924), vodnik Planinske zveze Slovenije in Katarina Hrovat.

Povezava na prijavnico v PDF oblikiklik (Vir slike: www.pdslivnica.com/sklopcenaklopco/)  

Z novim letom je prišel tudi čas plačila članarine PZS. Poravnate jo lahko pri svoji mentorici, v društveni pisarni vsak torek med 19.30 in 19.45 ali v Loteriji Slovenije v Domžalah. Cena za osnovnošolce je 6 €.

Več si preberite na društveni strani: http://www.pdd.si/pddomzale/clanstvo/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja