Športno plezalni odsek

spo-1

 

To je šport, ki ti napolni dušo. Je idealen za uresničevanje starega gesla: zdrav duh v zdravem telesu. Delajo mišice celega telesa, najpomembnejša pa je glava: da znaš sproščeno in učinkovito reševati probleme, ki ti jih zastavlja plezalna smer. In občutek, ko premagaš samega sebe, ko preplezaš smer, ki se ti je v določenem trenutku zdela nemogoča, to je tisto, ki ti da največ za življenje. Športno plezanje je odličen pripomoček za razvijanje samozavesti, pozitivne samopodobe, strpnosti … Je šport, ki nima starostne omejitve, saj so smeri v plezališčih vseh težavnostnih stopenj in vsak lahko najde sebi ravno pravšnji izziv.

Martina Čufar

Gre za prosto plezanje v umetnih in naravnih stenah, pri katerem so smeri dobro zavarovane.

Športno plezalni odsek je najmlajši med odseki. Ob prisotnosti Toma Česna je bil ustanovljen 1. aprila 2005. Pred tem se je športno plezanje razvijalo v alpinističnem odseku. Odsek je del Komisije za športno plezanje Planinske zveze Slovenije.

Tin Pelc
Aleš Janžekovič
V športno plezalnem odseku je 9 aktivnih članov in članic, če odmislimo več kot sedemdeset udeležencev plezalnih šol na treh stopnjah.
Občasno v društvenih prostorih.
spo.domzale@gmail.com

Dejavnost

Vključevanje otrok, ki jih zanima športno plezanje, v redno in sistematično vadbo predstavlja začetek njihove plezalne in športne poti. Organiziramo: začetno šolo športnega plezanja za otroke od 7 do 14 leta starosti oziroma za tiste, ki se s plezanjem ukvarjajo prvo ali drugo leto, nadaljevalno šolo športnega plezanja za otroke in mladostnike od 10 do 14 leta oziroma za tiste, ki se s plezanjem ukvarjajo 3–4 leta tekmovalno športno plezanje za mladostnike od 11 do 14 leta, ki se s plezanjem ukvarjajo 4 leta ali več in začetno šolo športnega plezanja za odrasle in mladostnike. Vse stopnje so med seboj povezane, tako da udeleženci lahko v posameznih starostnih obdobjih prehajajo med njimi. Vpis poteka jeseni. Vse dejavnosti se odvijajo v Plezališču na Rodici.

Začetna šola športnega plezanja

Vsebuje prvine navduševanja in seznanitve z različnimi oblikami plezanja. To naravno obliko gibanja popestrimo z različnimi igralnimi gibalnimi nalogami in vajami, s čimer razvijamo kakovostno gibalno sposobnost. Udeleženci spoznajo osnovne tehnike in oblike športnega plezanja in osnovno plezalno opremo.

Nadaljevalna šola športnega plezanja

Udeleženci spoznavajo osnovne in posebne tehnike športnega plezanja, vrvno tehniko in manevre. Ob igri, nalogah in vajah razvijajo moč, gibljivost, ravnotežje in koordinacijo gibov. Navajamo jih na sistematičnost in doslednost, omogočamo jim čim več plezanja v naravnih plezališčih. Vsi, ki dosežejo naziv pripravnika, se usposobijo za samostojno, pravilno, smotrno in učinkovito plezanje.

Začetna šola športnega plezanja za otroke in mladostnike

Začetna šola športnega plezanja je namenjena vsem, ki bi se radi naučili osnov za varno plezanje v urejenih plezališčih in na umetnih stenah. Predstavljene bodo tehnike varovanja, osnove tehnike plezanja, potrebna oprema ter pravila vedenja v plezališčih. Tečajniki, ki bodo ob koncu usposabljanja sposobni samostojno plezati in varovati v vseh urejenih plezališčih in umetnih stenah, bodo po uspešno opravljenih izpitih pridobili naziv pripravnik športnega plezanja.

Tekmovalno športno plezanje

Namenjeno je mladostnikom, ki se želijo ukvarjati s tekmovalnim športnim plezanjem v okviru Državnega prvenstva v športnem plezanju. Poleg vsebin nadaljevalne šole športnega plezanja udeleženci spoznavajo priprave na tekmovanja, pomen samostojne vadbe in psihične priprave na tekmovanja. Udeleženci plezajo v naravnih plezališčih in pridobivajo izkušnje in znanje za tekmovalno ukvarjanje s športnim plezanjem. V okviru športno plezalnega odseka, se otroci znotraj tega odseka udeležujejo tekmovanj na regionalnem kot na državnem nivoju.

Sodelovanje z osnovnimi šolami

Načrtujemo izvedbo športnih dni s športno plezalno vsebino za domžalske osnovne šole. Za učence Osnovne šole Rodica in Osnovne šole Roje bomo pripravili več urni tečaj športnega plezanja kot nadomestilo plačila najemnine za prostor Plezališča na Rodici.

Šport mladih - šport za dosežek (selektivni šport)

Sodelovali bomo na tekmah Gorenjske lige in na tekmah Državnega prvenstva v športnem plezanju, ki obsega tekmovanja v treh zvrsteh (težavnost, hitrost in balvansko plezanje). Za udeležbo je potrebna tekmovalna licenca in članstvo v planinskem društvu. Tekmuje se v naslednjih kategorijah:

  • mlajše kategorije: cicibani/ke (11 let in mlajši), mlajši/e dečki/klice (12 in 13 let),
  • srednje kategorije: starejši/e dečki/klice (14 in 15 let), kadeti/nje (16 in 17 let),
  • starejše kategorije: mladinci/ke (18 in 19 let) in absolutna kategorija (člani/ce, 20 let in več).

Športna rekreacija

Cilj odseka je dvigniti kakovost opravljenih športno plezalnih vzponov in preseči skupno število 150 vzponov.

Kakovostni šport

V kakovostni šport iz športnega plezanja uvrščamo športne dejavnosti, ki so usmerjene v tekmovalne dosežke na državnem prvenstvu ali vzpone v naravnih plezališčih, ki po kategorizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez lahko športniku prinesejo enega izmed statusov vrhunskega športnika.

Vrhunski športnik

 

 

Uvodna tekma evropskega pokala v lednem plezanju decembra v Domžalah

objavljeno ob 16. Okt 2017 v Alpinistični odsek, Prikaz, Tekmovanja | ni koment.

Uvodna tekma evropskega pokala v lednem plezanju decembra v Domžalah

Domžale, kjer bo nastala prva drytooling umetna stena v Sloveniji, bodo v soboto, 2. decembra 2017, prizorišče prve tekme novega evropskega pokala v lednem plezanju v disciplini težavnost, ki bo hkrati sklepna tekma 5. odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju. V Domžalah se bodo pomerili najboljši tekmovalci v lednem plezanju stare celine s Slovencem Janezom Svoljšakom na čelu, za uvod v tekmovanje bo predavanje Klemna Premrla. Slovenci smo med pionirji tekmovalnega lednega plezanja s tekmami v Bohinju v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, državnim pokalom od leta 2000, tekmovalci na najvišji ravni od leta 1997, mednarodnimi sodniki od leta 2002 ter aktivno udeležbo predstavnika PZS v Komisiji za ledno plezanje UIAA in Podkomisijo za ledno plezanje v Komisiji za gorske športe PZS. Poseben pečat lednemu plezanju dajejo vrhunskimi rezultati slovenskih tekmovalcev: Janez Svoljšak je januarja 2016 dosegel prvo slovensko lednoplezalno zmago svetovnega pokala v kategoriji težavnost in osvojil tudi naslov evropskega prvaka 2016. Leta 1997 je sicer Janez Jeglič – Johan slavil tako v težavnosti kot v hitrosti na neuradnem svetovnem prvenstvu, ki je pomenil začetke sedanjega svetovnega pokala, leta 2008 pa je Matevž Vukotič zmagal na posamični tekmi in osvojil svetovni pokal v disciplini hitrost. Evropski pokal v lednem plezanju, letošnja novost na koledarju lednoplezalnih preizkušenj najvišjega kova, poteka pod okriljem Mednarodnega združenja planinskih organizacij (UIAA), tekmovanja pa bodo primerna tudi za tekmovalce, ki še niso dosegli ravni za svetovni pokal. Tekmo EP v lednem plezanju Domžale 2017, ki bo hkrati tudi sklepna tekma 5. odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju, organizirata Komisija za gorske športe PZS in Planinsko društvo Domžale, v toku evropskega pokala se zvrstijo še tekmovanja na Slovaškem, v Franciji in na Finskem.Tekme evropskega pokala v lednem plezanju 2017 3. 12. 2017: Domžale (Slovenija) 9. 12. 2017: Bratislava (Slovaška) 11.-13. 1. 2018: Champagny/Pays des Ecrins (Francija) 23.-24. 2. 2018: Oulu (Finska) Na predvečer tekmovanja, v petek, 2. decembra, bo v Domžalah predavanje Klemna Premrla, nekdanjega tekmovalca v lednem plezanju, ki danes velja za enega najboljših lednih plezalcev na svetu in je glavni junak najodmevnejših ledenih pustolovščin zadnjega časa. Rezervirajte si prvo decembrsko soboto in pridite podpret številčno slovensko tekmovalno zasedbo v lednem...

read more

Mešani domžalski ekipi zmaga na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju

objavljeno ob 25. Maj 2017 v Mladinski odsek, Tekmovanja | ni koment.

Mešani domžalski ekipi zmaga na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju

Na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju (SPOT) smo 21. maja 2017 v Žetalah dobili nove državne prvake. Na orientacijski preizkušnji, ki so jo pod okriljem Odbora za orientacijo Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije organizirala planinska društva Podravske lige, se je pomerilo 65 najboljših ekip iz vse Slovenije. Po posameznih kategorijah so zmago slavili tekmovalci iz planinskih društev Dobrovlje Braslovče (A in B), Poljčane (C in D), Vransko (Č), Ruše (E), Nazarje (F), Krka Novo mesto (G1), Zabukovica (G2) in Domžale (H). Najuspešnejši dijaki, študentje in odrasli člani se bodo oktobra v Srbiji udeležili mednarodnega tekmovanja v planinski orientaciji.   Na obronkih Haloz je 20. in 21. maja svoje orientacijsko in planinsko znanje pokazalo več kot 280 tekmovalcev iz sedmih področnih orientacijskih lig: Gorenjsko-dolenjske, Podravske, Rogaške, Zasavske, Savinjske, Primorske lige in lige Smrekovec. Sobotni dnevna in nočna tekma sta bili izziv le za tekmovalce v najzahtevnejših kategorijah C, Č, D in H, na nedeljskem orientacijskem vrhuncu pa so se v Žetalah zbrali tudi tekmovalci v vseh ostalih kategorijah. Planinci so morali poleg izbrušenega znanja iz orientacije, sposobnosti gibanja po zahtevnem terenu, splošnega planinskega znanja in dobre telesne pripravljenosti pokazati še praktično poznavanje snovi planinske šole ter dodatnega gradiva o Halozah, Žetalah in tamkajšnjih zanimivostih, na progi pa so jih čakale še praktične naloge iz orientacije, planinskih vozlov, prve pomoči, varstva narave in poznavanja gorstev, prilagojene zahtevnostni stopnji posamezne kategorije. Praktična naloga iz prve pomoči (foto Franc Prelog) Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje 2017 je v nedeljo na piedestal postavilo nove državne prvake v planinski orientaciji: v kategorijah A (učenci do 6. razreda osnovne šole) in B (učenci od 7. do 9. razreda OŠ) sta zmagali ekipi PD Dobrovlje Braslovče, v kategorijah C (srednješolci od 1. letnika do 18. leta) in D (člani nad 27 let) so se zmage veselili v PD Poljčane, v kategoriji Č (mladi od 19. do 26. leta) je slavila ekipa PD Vransko, v kategoriji E (člani nad 40 let) je naslov državnih prvakov osvojila ekipa PD Ruše, v kategoriji F (družine) je naslov ubranila ekipa PD Nazarje. V manj zahtevni odprti kategoriji G1 (osnovnošolci) so slavili v PD Krka Novo mesto, v manj zahtevni odprti kategoriji G2 (ostali) v PD Zabukovica ter v zahtevni odprti kategoriji H (primerljiva s Č in D) v PD Domžale. Prve tri uvrščene ekipe v kategorijah C, E in Č/D (absolutno) bodo sodelovale na mednarodnem tekmovanju BMU Championship v planinski orientaciji, ki bo od 6. do 8. oktobra 2017 v Srbiji. Na SPOT-u 2017, državni orientacijski preizkušnji, se je pomerilo 65 najboljših ekip iz vse Slovenije (foto Franc Prelog) REZULTATI SPOT 2017 – prve tri uvrščene ekipe v posameznih kategorijah. Ekipe v kategorijah C, Č, D in E, označene z modro, se uvrstijo na mednarodno tekmovanje v planinski orientaciji. Kategorija A: 1. PD Dobrovlje Braslovče, 2. PD Borovnica, 3. PD Slivnica pri Celju. Kategorija B: 1. PD Dobrovlje Braslovče, 2. PD Ruše, 3. PD Poljčane. Kategorija C: 1. PD Poljčane 2. PD Polzela, 3. PD Ruše. Kategorija Č: 1. PD Vransko, 2. PD Borovnica, 3. PD Dobrovlje Braslovče. Kategorija D: 1. PD Poljčane, 2. PD Šoštanj, 3. PD Sežana. Kategorija E: 1. PD Ruše, 2. PD Polzela, 3. PD Borovnica. Kategorija F: 1. PD Nazarje, 2. PD Ruše, 3. PD Polzela. Kategorija G1: 1. PD Krka Novo mesto, 2. OŠ Petrovče – Zbogom,...

read more

Domžalska zmaga na odprtem prvenstvu Avstrije v lednem plezanju

objavljeno ob 9. Jan 2017 v Alpinistični odsek, Tekmovanja | ni koment.

Domžalska zmaga na odprtem prvenstvu Avstrije v lednem plezanju

V soboto, 7. januarja 2016,  se je v Avstriji v Koetschach-Mountenu odvijalo odprto prvenstvo v lednem plezanju. Tekme sta se udeležila tudi dva slovenska predstavnika, Nace Grgorinič (PD Kranj) in Maja Šuštar (PD Domžale). V dopoldanskem času so se tekmovalci pomerili v dveh kvalifikacijskih smereh, kjer je bila dobra osredotočenost važnejša od hitrosti ali moči. Zaradi številnih črt po ledu se je bilo v smeri težko znajti in žal se je tudi Nace s cepinom zašel izven dovoljenega območja, zato ni imel možnosti, da bi svoje znanje pokazal tudi v večernem finalnem nastopu. V finalu so se tekmovalci zopet pomerili v dveh smereh. Prva je bila lahka, podobna kvalifikacijskim, druga pa nekoliko težja, z začetnim drytoolaškim previsnim delom, ki mu je sledil zanimiv prehod (skok) v veliki stolp. Zaradi pokajočega ledu (-15°C!) v prvi smeri ali prešibkih bicepsov v drugi smeri so v moški konkurenci le 4 tekmovalci dosegli oba vrhova. Z veliko časovno prednostjo je zmagal Peter Ortner pred Johannesom Mörtlonom in Kristianom Kerschbaumerjem. V ženski konkurenci je s preplezanima dvema vrhoma zmagala Maja Šuštar pred Melanie Glanznig in Iris Kurzweil. Jasna Pečjak Fotografije: Maja Šuštar in Nace...

read more

Z domžalsko tekmo zaključen odprti slovensko-hrvaški pokal v lednem plezanju

objavljeno ob 29. Nov 2016 v Alpinistični odsek, Tekmovanja | ni koment.

Z domžalsko tekmo zaključen odprti slovensko-hrvaški pokal v lednem plezanju

V Češnjici pri Kropi so preteklo soboto podelili še zadnje komplete medalj letošnjega odprtega Slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju. V previsih konglomerata sta se najbolje izkazala Janez Svoljšak in Sara Jaklič, tudi sicer skupna zmagovalca pokala. Organizatorji, Planinsko društvo Domžale oz. njegov Alpinistični odsek, zadovoljni predvsem z veliko tekmovalno udeležbo. Moški in ženske so tekmovali na dveh kvalifikacijskih in eni finalni smeri preko strehe (moški), oziroma ob njej (ženske). Dopoldan je organizatorjem nekoliko ponagajal dež, ki pa so imeli za ta namen že predhodno pripravljen šotor za izolacijo. Gledalci in predvsem sodniška ekipa, pa so bili kolikor toliko na suhem pod previsom. Večina tekmovališča so domžalski alpinisti pripravili že teden dni pred tekmovanjem, kljub temu pa so imeli dan pred tekmo še dosti dela s pripravo smeri in namestitvijo lednega sodčka, ki je pričaral vzdušje zime ob sicer zgodnjejesenskih temperaturah. Tekmi je sledila podelitev nagrad za tokratno tekmo, tej pa zaključek pokala ter razglasitev in podelitev nagrad najboljšim. Tekmo in pokal smo prijateljsko in prijetno zaključili z druženjem ob prigrizku, dan pa z ogledom polfinala kranjske tekme svetovnega pokala v športnem plezanju. Da je bila tekma res zanimiva se lahko prepričate tudi z ogledom spodnje fotogalerije ter posnetka plezanja prvouvrščenih plezalcev v moški kategoriji. Več o 3. tekmi: Skupni slovensko-hrvaški pokal v lednem plezanju zaključen s tekmo na Češnjici Završeno četvrto Hrvatsko-slovensko otvoreno prvenstvo u lednom penjanju   Jasna...

read more

Povabilo h aktivni ali pasivni udeležbi na finalu Slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju

objavljeno ob 22. Nov 2016 v Alpinistični odsek, Tekmovanja | ni koment.

Povabilo h aktivni ali pasivni udeležbi na finalu Slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju

Organizator: AO PD Domžale Vodja tekmovanja: Andrej Pečjak Glavni sodnik: Branko Ivanek Postavljalci smeri: Nejc Šter, Tine Andrejašič, Tin Pelc, Jaka Hrast in Andrej Pečjak Plezališče je do nedelje, 27. novembra 2016 zaradi pripravljalnih del zaprto za vse! Moški in ženske bodo tekmovali na dveh kvalifikacijskih smereh in eni finalni smeri preko “strehe” (moški) oz. ob strehi (ženske). Tekmovanje je odprto, udeležijo se ga lahko tudi tisti, ki niso nastopili na prvih dveh tekmah Slovensko-hrvaškega pokala na Hrvaškem. Tekmi bo sledila podelitev nagrad, njej pa prijateljsko druženje ob prigrizku. Tekmovalci in tekmovalke bodo plezali v vodstvu po veljavnih pravilih SPLP, kvalifikacijske smeri na top-rope (prva smer) oz. v vodstvu (2. smer in finale). Dnevni red: 8.00 zbor na Češnjici pri Kropi 24 9.00 začetek tekmovanja kvalifikacija finale zaključek tekmovanja pred temo podelitev pokalov Informacije in prijava 031 764 228 jasna@pecjak.si Startnine ni! Za zaključek dneva vam ponujamo še ogled filmov in polfinala na finalu svetovnega prvenstva v športnem plezanju v Kranju. V soboto, 26. novembra 2016, ob 19. uri pred polfinalom si lahko ogledate tudi projekcijo Festivala gorniškega filma: dvojec plezalnih kratkih filmov Tom et je Ris in Če ne padeš … ter filmski kolaž iz...

read more

Rebeka Kamin v polfinalu pariškega svetovnega prvenstva v športnem plezanju

objavljeno ob 15. Sep 2016 v Športno plezalni odsek | ni koment.

Rebeka Kamin v polfinalu pariškega svetovnega prvenstva v športnem plezanju

Prvi dan svetovnega prvenstva so bile na sporedu ženske kvalifikacije v težavnosti in moške v balvanih. Mina Markovič (ŠPK Plus), ki je pred dvema letoma v Gijonu postala svetovna podprvakinja v težavnosti, in Janja Garnbret (Šaleški AO), trenutno vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, sta se v svoji kvalifikacijski skupini z dvema vrhovoma in najboljšim rezultatom uvrstili v polfinale. Polfinale je s 23. mestom ujela še Rebeka Kamin (ŠPO PD Domžale), Tjaši Kalan (AO PD Kranj) na 27. mestu pa se je za las izmuznilo. Rezutati: TEŽAVNOST kvalifikacije ženske. V balvanskih kvalifikacijah se je z 19. mestom v polfinale uvrstil Jernej Kruder (ŠPO PD Celje – Matica), aktualni svetovni podprvak v balvanih, Gregor Vezonik (AK Ravne) pa je tekmovanje sklenil na 45. mestu. Rezultati: BALVANI kvalifikacije moški. Drugi dan največjega športnoplezalnega dogodka letošnjega leta so ženske tekmovale v kvalifikacijah balvanov, moški v kvalifikacijah težavnosti, prav tako so se končale kvalifikacije paraplezalcev. Balvanistkama Juliji Kruder (ŠPO PD Celje – Matica) in Tjaši Slemenšek (Šaleški AO) se s 27. oz. 29. mestom žal ni uspelo uvrstiti v polfinale. Rezultati: BALVANI kvalifikacije ženske. Uspešeje so tekmovanje začeli slovenski tekmovalci v težavnostnem plezanju. Polfinale sta si z 9. mestom v kvalifikacijah priplezala Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnost, in Urban Primožič (PK Škofja Loka), medtem ko je Martin Bergant (PK Škofja Loka) svetovno prvenstvo končal na 37. mestu. Rezultati TEŽAVNOST kvalifikacije moški. V kvalifikacijah svetovnega prvenstva v športnem paraplezanju se je slovenski tekmovalec Gregor Selak (ŠPD Gre gor) s 3. mestom prepričljivo uvrstil v finale. Rezultati PARAPLEZANJE kvalifikacije. Vabljeni k ogledu polfinalnih in finalnih tekem od petka do nedelje in navijajte za naše športne plezalce! Urnik svetovnega prvenstva Pariz 2016 Petek, 16. september 18.30-21.30 finale PARAPLEZANJE (V ŽIVO) 19.00-21.30 polfinale TEŽAVNOST ženske (V ŽIVO) 19.00-21.30 polfinale BALVANI moški (V ŽIVO) Sobota, 17. september 9.00-11.30 polfinale BALVANI ženske (V ŽIVO) 9.00-11.30 polfinale TEŽAVNOST moški (V ŽIVO) 17.30-19.00 finale BALVANI moški (V ŽIVO) 21.00-22.00 finale TEŽAVNOST ženske (V ŽIVO) Nedelja, 18. september 12.00-13.30 finale BALVANI ženske (V ŽIVO) 15.30-16.30 finale TEŽAVNOST moški (V ŽIVO) Manca Čujež ———————– Povezani novici: Slovenske športne plezalke in plezalci v pričakovanju svetovnega prvenstva v Parizu Urnik svetovnega prvenstva v športnem plezanju Pariz 2016 Vir:...

read more

Povabilo na delavno akcijo na plezališču na Rodici

objavljeno ob 14. Sep 2016 v Alpinistični odsek, Plezališča PD Domžale, Športno plezalni odsek | ni koment.

Povabilo na delavno akcijo na plezališču na Rodici

Večina domžalskih frikotov in alpijev vas že ve, da lahko v prvi polovici septembra pričakujete povabilo na delo na stenci plezališča na Rodici. In letos ni nič drugače. =)   Ta konec tedna (od petka, 16. septembra pa vse do nedelje, 18. septembra zvečer), bo na stenci na Rodici potekala delovna akcija. Plan je podoben tistemu od preteklih let – grifi in stopi dol, pranje stence in grifov, grifi in stopi gor – nič novega skratka.   Začeli bomo v petek ob 18. uri (zaradi treningov otrok prej ne bo šlo). Začelo se bo s šravfanjem grifov in stopov ter s pranjem. V soboto se bo nadaljevalo s pranjem, temeljitim čiščenjem prostora ter že z montažo. Nedelja je bolj kot ne namenjena montaži grifov in stopov ter ustrezni pripravi prostorov za vadbo.   Dela je kar dovolj, tako da je dobrodošel vsak par delavnih rok. Za svoj prispevek pa boste tudi nagrajeni. Prisotni na akciji boste upravičeni do cenejše uporabnine za stenco. Prisotnost pa mora znašati vsaj 12 ur – le tako se vam bo priznala znižana celoletna uporabnina.   Da pa bo delo potekalo hitreje prosim, da, če je le mogoče, s seboj prinesete tudi kakšen kos naslednjega orodja: baterijska mašinca, po možnosti z nastavkom za imbus, ročni imbus ključ, A lestev (normalne višine) Seveda bo za pridne delavce in delavke poskrbljeno – lačni in žejni ne bomo, družba bo pa tudi prava.   Za več informacij lahko pišete na elektronski naslov mogorevc@gmail.com ali pokličete na telefonsko številko 041 483 924.   Matej Ogorevc, gospodar...

read more

Vpis v športno plezalno šolo

objavljeno ob 24. Avg 2016 v Splošno, Športno plezalni odsek | 3 komentarji

Vpis v športno plezalno šolo

Športno plezalni odsek planinskega društva Domžale razpisuje: Plezalna šola V dveh mesecih se boste v dobri družbi spoznali z osnovami športnega plezanja, plezalno tehniko, oprimki in stopi. Šola je namenjena vsem, ki ste starejši od 15 let. Uvodni sestanek bo v ponedeljek, 5.9.2016 ob 20.uri v prostorih Planinskega društva Domžale na Kopališki 4 (pri bazenu). Dodatne informacije:...

read more

Brezplačno plezanje na novi plezalni steni tudi v septembru

objavljeno ob 21. Jul 2016 v Alpinistični odsek, Športno plezalni odsek | ni koment.

Brezplačno plezanje na novi plezalni steni tudi v septembru

Planinsko društvo Domžale vabi na BREZPLAČNO VODENO PLEZANJE! Vodeno plezanje bo potekalo vsak četrtek v mesecu septembru in sicer med 17. in 19. uro. Plezanje bo potekalo na plezalni steni na novi garažni hiši v Domžalah (nasproti policijske postaje).

read more

Otvoritev plezalne stene

objavljeno ob 30. Maj 2016 v Članstvo, Športno plezalni odsek | ni koment.

Otvoritev plezalne stene

Vabljeni k športnemu plezanju na novi plezalni steni v Domžalah Vsekakor plezalna stena pomeni velik doprinos domžalskim planincem in kot je spomnil predsednik upravnega odbora Planinskega društva Domžale Janko Vodlan, so bili domžalski planinci prvi v Sloveniji s plezalno steno v Hali KC, ki so jo kasneje »izgubili«. »Dolgo časa smo bili brez ustreznega objekta, kar se je najbrž poznalo tudi na kvaliteti domžalskega športnega plezanja in alpinizma. Upam, da se bomo ravno s tem objektom zopet vrnili v zlate čase slavnih domžalskih plezalcev. Mislim, da smo za mladino pripravili čudovit, atraktiven objekt, ki je zadosti težak in uporaben. To je velika pridobitev in bo poleg plezališča na Rodici še ena tehnično zahtevna dopolnitev, kjer bomo mladim in otrokom v plezalnih šolah nudili kvaliteten trening,« je še povedal predsednik domžalskih planincev. več na www.zavod-sport-domzale.si...

read more